Hírek

Főszerepben Vitéz László és Odüsszeusz

Idén is Fabók Mariann előadásával indult a héten megkezdődött 8. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle versenyprogramja.

Először láthattuk Vitéz László figuráját női bábművész által életre kelni. A Kemény Henrik által klasszikussá vált figura minden szavában és mozdulatában élt. Mariann újítása a vásári bábfigura női párjának megalkotása, ami által a nőiség és a szerelem is becsempésződött a fantasztikus előadásba.  Vitéz László és Vas Juliska története gyerekek és felnőttek számára is maradéktalan szórakozást nyújtott.


 

A Bárka produkció előadásával a Marczi közönsége már találkozhatott. Több alkalommal játszották itt az Odüsszeusz szemeteslapáton c. produkciójukat. A mai napon legalább olyan jól szórakoztunk, mint korábban. A kamaszoknak szóló, élvezetes előadás legfőbb erénye, hogy átélhetővé, követhetővé teszi az amúgy számukra nehezen emészthető történetet. A „bárkások” fergeteges tárgy animációval, aktuális poénokkal, kiváló színészi játékkal tették érthetővé, szerethetővé és nagyon maivá ezt az ókori történetet.

 

A mai napon mindhárom bemutatott előadás próbára tette „nevetőizmainkat”. És ebből kettő a magyarországi klasszikus vásári bábfigura alakját hívta segítségül. A reggeli előadáshoz hasonlóan a Bóbita Bábszínház produkciójában is előkerült Vitéz László. Vitéz Lackó és Paprika Jancsi története Torzonborzzal, a rablóval a képzett zenész-színészek által megszólaltatott élő zene, a harmonikus színvilág, a jól követhető bonyodalmak és varázslatos fordulatok által vált dinamikus kortárs előadássá.

Előadások lesznek még csütörtökön , pénteken, szombaton és vaárnap is (program itt) is – diplomaátadó jövő héten!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás