Hírek

Még két hétig ingyenesen megrendelhető az egyedülálló pénzügyi tankönyv!

Leginkább a történelem-, a földrajz-, valamint az életvitel- és gyakolat szakos tanárok figyelmét keltheti fel a Pénziránytű Alapítvány nemrég bemutatott, egységes logika szerint felépülő tankönyve, amely alternatívát kínál a gazdasági-pénzügyi témák oktatására. Bár a hivatalos tankönyvrendelés már lezárult, az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvet – az első 40 ezer példány erejéig – ingyenesen megrendelhetik az érdeklődő és a tanítást vállaló középiskolák, amennyiben május 17. és június 15. között leadják rendelésüket a KELLO honlapján.

A tankönyv a hétköznapi életből ismert gyakorlati problémák, „esettanulmányok” felől indulva mutatja be a mindennapi pénzügyek és a gazdaság működésének fontosabb összefüggéseit, ezáltal ösztönözve a diákokat a tapasztalati úton szerzett ismereteik rendszerezésére és alkalmazására. A pénzügyi kérdésekhez kötődő szempontok és kihívások alaposabb megértését szolgálja az is, hogy a tankönyv – visszatérő motívumként – egy átlagos magyar család életének történetén, döntési helyzetein keresztül jeleníti meg az adott fejezet témáját, ezzel is személyessé és átélhetővé téve a tárgyalt jelenséget vagy gazdasági folyamatot.

Az iskolai képzés egyik régi hiányosságát pótló, akkreditált tananyag kidolgozása – a 2008-as alapítás óta – a Pénziránytű Alapítvány egyik vágyott célja volt, így a tankönyv megjelenése egyedülálló eredmény mind az alkotók, mind a magyar közoktatás számára. A közel egyéves, intenzív fejlesztőmunka révén megalkotott kötet megjelenése, reményeink szerint, áttörést hozhat a pénzügyi-gazdasági ismeretek hazai oktatásában.

Az Iránytű a pénzügyekhez című tankönyv, a hozzá tartozó feladatbankkal, kiegészítő feladatokkal, tanári kézikönyvvel és prezentációval együtt ezen az oldalon – letölthető formában – minden érdeklődő számára ingyenesen elérhető. A tankönyv kemény fedeles, nyomtatott változatából a Pénziránytű Iskolahálózat tagintézményei ide kattintva – a bevezető szakasz korlátozott példányszámú készletének erejéig – ingyenesen, elsőként rendelhetnek. Az Iskolahálózathoz való csatlakozás díjtalan: mindössze az iskolavezető, majd a kapcsolattartó tanár regisztrációjára van szükség, mely ezen az aloldalon pár kattintással elvégezhető.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás