Iskola

A Régi Zenei Napok családi napjairól

2018. június 30. – július 7. // Budapest, Vác

A Családok éve lesz 2018, a Filharmónia Magyarország kiemelt figyelmet fordít arra, hogy programjai ne csupán a szakmai publikum, hanem a szélesebb érdeklődő közönség számára is igényes szórakozást nyújtsanak. A 34. Régi Zenei Napok Fesztivált idén két családi nap foglalja keretbe. 2018-ban a barokk kort megidéző családi programokkal várnak minden kedves érdeklődőt Budapesten és Vácott.

Június 30-án, 11 órától a Budai Várban indítják útjára a Régi Zenei Napok programsorozatát. A mesterkurzusokra jelentkező ösztöndíjasok a Magyar Nemzeti Galéria barokk kiállításában adnak mini koncerteket. A Budapesti Történeti Múzeum kertjéből 16.30-kor indul egy udvari zene és barokk vártörténeti séta, amelynek végállomása a Budavári Evangélikus Templom lesz. 17.30-kor ugyanitt „Az Orgona titkai” címmel zenés, interaktív orgonabemutatóra kerül sor a templom nemrégiben felújított barokk orgonáján.

Július 7-én 14.30-tól Vácott is családi napot rendez a Filharmónia Magyarország. A nap nyitányaként Szamosi Szabolcs orgonaművész vezetésével az érdeklődő közönség a Székesegyházban találkozhat a hangszerek királynőjének csodálatos világával egy interaktív orgonabemutató keretében. 15.30-kor izgalmas, zenés várostörténeti sétára és vetélkedőre invitálják az egész családot. Végül 17 órakor az árnyékos Duna-parton Bogárdi Aliz játékos meseórájával a gyermekek számára is közelebb hozzák a zenét. 

 
Címkék: iskola hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XGyerünk, anyukám! - Teakiadó