Különleges helyzetekFelvételi

Tehetséggondozó felvételi 2010 - Javítókulcsok

Január 30-án többezer diák írta meg a tehetséggondozó felvételit az ország 22, szigorú feltételekkel kiválasztott tehetséggondozó középiskolájában. A javítókulcsok 13 órától nyilvánosak!

A tehetséggondozó felvételi javítókulcsai itt találhatók.

A tehetséggondozó középiskola címet az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázata nyomán 2008 szeptemberében 19 iskola nyerte el, majd 2009-ben a lista további három intézménnyel bővült (erről az Oktatási és Kulturális Minisztérium honlapján tájékozódhatnak).

Csak olyan iskolák vehettek részt a pályázaton, ahol már legalább öt éve folyik emelt szintű oktatás, és ahová ugyancsak öt évig legalább másfélszeres volt a túljelentkezés (azaz legalább másfélszer annyi diák nyújtotta be első helyként a jelentkezését, mint ahány helyet meghirdettek). Ezeken túl is szigorú feltételeket szabott a pályáztató minisztérium: a tehetséggondozást szerepeltetni kell az iskola pedagógiai programjában, az iskola tanárainak speciális ismeretekkel kell rendelkezniük a tehetséggondozásról, illetve magasan képzettnek és szakmailag kiemelkedően aktívnak is kell lenniük. Előírás az is, hogy az iskola előkelő helyezéseket érjen el minden évben tanulmányi, sport- és művészeti versenyeken, valamint az is, hogy könyvtára és informatikai felszereltsége is kimagasló legyen. Ezek a feltételek meglehetősen leszűkítik a szóba jöhető iskolák körét. A követelményeknek csak a kiemelkedő és népszerű intézmények képesek megfelelni.

 
Kölöknet hozzászólások  
(76 hozzászólás) 
2010 március 21.
enci
menj a fenébe ss.. olyan egy felfújt hólyag vagy hogy az már nekem sok..elöbb tanulj meg helyesen gépelni azután vágj fel az ’eredményeiddel’.
2010 március 10.
más
igazad van...
2010 március 10.
vki
már ne is haragudjon senki, de ez az ss csak szivat minket. nem érdemes reagálni rá.
2010 március 09.
egy lány
jaaj meg ne halj...ne haragudj de pofátlan vagy..itt mindenki aggódik mert 20-30 pontot vesztett...úgyh léccives!!amúgy meg milyen iskolába szeretnél menni h ekkora elvárásaid vannak magaddal szemben?...ezt most kedvesen kérdeztem...
2010 március 09.
ss
én vagyok ss és kössza kedvas szavakat(még 02.07.,én irtam kommentet) de én csak ugyan úgy aggódom mint ti.. egyébként a szóbelim 50,50 pont lettt remélem még van esélyem...:S
2010 március 02.
U.G.
A szóbelik is érdekesen alakultak. Pár nap különbséggel két különböző iskolában az angol pontszámok és diákok közötti sorrend is megborult. :-)
2010 március 01.
...
sziasztok ismertek olyat aki Balatonalmádit jelölte első helyen ?
2010 február 27.
Gábor
Nóra: persze, szívesen. paloczi_gabor@citromail.hu :) U.G.: Igen, ha 163 pontom lenne, akkor még lehet, hogy be is kerülnék, de 151 pontom lett csak. 28 pontot kaptam az angol szóbelin, amit kicsit érdekesnek találtam. Na de mindegy is. Egyébként nem írtam be tegnap, gondoltam nem annyira aktív ez a fórum, de akkor írom, hogy angolon 43. helyezett vagyok, infón 33. (16 fős angol osztály, és 30 fős infó osztály.) Úgyhogy kb. 90%, hogy a Lovassy infó szak megvan.:) Az angolra olyan 20% esélyt adok, de azért még arra is van.:)
2010 február 27.
U.G.
A Lovassy ajtaján fent vannak a rangsorok. Úgy emlékszem, 163 ponttal angolra be lehet kerülni. Az OM azonosító alapján megnézhető az egyéni helyezés. Az viszont bejött, hogy a bekerülési határnál nagyon sűrű lett a mezőny.
2010 február 27.
Nóra
sziasztok .. bocsi elég régen írtam Gábor megadnád az msn-címed megbeszéljük ott az egészet?? :D amúgy meg ha angolra nem is infóra felvesznek tuti nem kell ezen rágódni!
2010 február 25.
Gábor
Hát elég nagy csalódás ért most az előbb. Angol szóbelim 28/40, infó 22/25. Angolra mostmár teljesen biztos, hogy nem fognak felvenni...
2010 február 24.
Gábor
Hát igen. Nem volt szép dolog. Na mindegy. :D
2010 február 23.
Vivi
Xd, elég vicces, mert megnéztem tegnap este az országos statisztikát, amit egyébként ajánlok mindenkinek... mert nagyon hasznos. :) linkelem: http://www.oh.gov.hu/kozoktatas/aktualis-beiskolazasi/2010-evi-kozepfoku egyébként a lap alján le lehet tölteni egy még részletesebb dokumentumot, (ami tele van diagrammokkal.) az még jobb :) na és ugye emlékeztek, hogy egy bizonyos ss azt írta hogy 49+47 pontja lett. :D ÉS ha részletesen megnézzük az egyik diagrammot, akkor kiderül, hogy, aki az egész országban a legjobbat írta, annak 94 pontja lett, és annál több senkinek. szal mégegyszer kösz ss a roppant őszinte bejegyzést. :) na csáó. :)
2010 február 23.
Gábor
Nem valami aktív ez a fórum, illetve az egész oldal. Na mindegy. Vagy nem nézitek, vagy nem szeretnétek megmondani az eredményeket. Nem baj, én azért kiírom, nem titkolok semmit. :) Tegnap ugye voltam a Lovassyban angolon és infón.(Eszembe jutott az ötödik szó: újságpapír.) Ma pedig a Vetésiben, angolon. Ott az egészséget húztam témakörnek, a képen pedig egy számítógépező fiú volt. Egész jól ment, bár a Lovassys talán kicsit jobban. Akit érdekel még egyéni vélemény az iskolákról, tanárokról, különbségekről, stb. (mivel nem akarom publikálni a véleményem, de szívesen elmondom...) az keressen meg! (Írjon ide a fórumba, hogy szeretné velem felvenni a kapcsolatot, msn, e-mail, skype, és hasonlók közül bármelyik megfelel.) És én is várnám a tapasztalataitokat, véleményeteket, eredményeket!:) Sok sikert azoknak akik még nincsenek túl rajta!
2010 február 22.
Gábor
Köszi a bíztatást!:) Ma voltam angol és infó szóbelin. Egy tök rendes rasztahajú fiatal srác volt bent, és egy szintén fiatal nő. Igazából a sráccal beszélgettem. Vásárlást húztam témának, egy karaoke bár volt a képen, az öt körülírandó szó pedig ilyesmi volt: etetni, furcsa, ősz, recept(nem orvosi), és az ötödik nem jut eszembe. Nem volt igazából nehéz, remélem elég jól sikerült ahhoz, hogy bejussak. Az angolra már szerintem nincs esélyem. Csak ma (és ugye szerdán is lesz még szóbeli) 70-en, 80-an voltak angolon. És ugye te is írod, hogy jobb lett pár ismerősödnek, nekem is van pár ismerősöm, akiknek jobb lett, hát én már nem tudom mit gondoljak. Infóra még látok esélyt.:) Arra több embert vesznek fel, és kevesebben is jelentkeztek, szóval...:) Egyébként én meg elmentem felvételizni öltönyben, ingben, nyakkendőben, aztán nem láttam még egy ilyen embert, mint én... Nahát mondom... kellett nekem így kiöltözni.:D
2010 február 22.
Vivi
Ne izgulj Gábor, akiket mondtam azok közül csak 3-an akarnak lovassyba (2 76 pontos meg egy 64 pontos.)menni, viszont tudok most már olyat, aki 13 pontos meg 18 meg 20 pontos matekkal akar lovassys lenni. És én meg végül elsőnek nem is a lovassyt jelöltem, hanem egy pesti gimit... :)
2010 február 20.
Gábor
Én elsőnek Lovassy angol, második infó. Aztán harmadik a Vetési angolja emelt második nyelvvel, utána a fehérvári Teleki angolja, és a végén a jelenlegi gimnázium, ahova járok (Thuri György Gimnázium), szintén angol.
2010 február 19.
Hermi
ti melyik tagozatokat jelölitek?
2010 február 18.
Gábor
Mármint úgy értettem, hogy 16 fős osztályt indítanak, és csak a te ismerőseid közül 5-6 sokkal jobb van mint én.. Ui.: Egyik osztálytársamnak 48 pontja lett, pedig kitűnő és matektanár is járt hozzá felvételi előtt.
2010 február 18.
Gábor
Hát ha van 5-6db 76 pontos, akkor én már tényleg elbújhatok a 63 pontommal. 16 fős osztályba csak a te ismeretségi körödből 5-6 ilyen van, akkor mi lehet a többi diákkal?! Jajj. :/:O Na mindegy. Nekem hétfőn kell mennem szóbelizni angolra 14.30-ra, infóra 16.20-ra. Ez a Lovassy, Vetésit még nem tudom mikor.
2010 február 18.
Vivi
Én Pápa. Hm tudakoltam, egypáran ugyannyi pontosok, mint én, asszem (kb.5-6an) tudook 64-est 66-t,69-t, meg 87-st.
2010 február 14.
Hermi
én meg ajkai(=...
2010 február 14.
Hermi
xD....
2010 február 14.
xy.
ss, te ugye a fazekasba mész matektagozatra?! :D
2010 február 14.
Gábor
Én várpalotai vagyok és jelenleg Thurista. :)
2010 február 13.
Hermi
jézusom ss...elkél a szurkolás?:O...hát grat én nekünk...nem szeretem az ilyen embereket:/ m1.. neked meg hajrá kitti!szurkolunk;)
2010 február 12.
kitti
gábor és a többiek veszprémiek vagytok? itt van lovassy gimnázium én a vetésit célzom meg :)
2010 február 12.
kitti
az én tehetséggondozóm 56 pont lett 17 a matek :S remélem felvesznek :( bár nem hiszem (ne vegyétek úgy mint ss-ét jó? :) )
2010 február 10.
 
hát igen... mi értelme is volt ennek a beírásnak, kedves ss? Az is lehet, hogy a tied lett a legjobb országos szinten?! Ennyire nem kéne "szerénykedni", ez már inkább képmutatás!
2010 február 10.
 
annyira utálom az ilyen embereket....kedves ss, tudod jól hogy összesen 4 pontot vesztettél...tehét az esélyed hogy felvesznek 110 százalék....a sok elkeseretett gyerek itt írogatja hogy örül ha 20 vagy 25 pontos lesz a matekja....te meg ide jössz és közlöd h : HÚÚÚ nekem 47 a matek és (49 a magyar)...ráadásul tehetséggondozó...annyira FELESLEGESEK az ilyen kommentek...
2010 február 09.
ss
nekem a tehetséggondozo matek 47 a magyar 49 lett szerintetek felvesznek?:S jobban örultem volna az 50 50 nek sok sikert mindenkinek... nekem is elkél
2010 február 07.
Hermi
okééé:D...köszi nekteek(=...majd írok nóra(=(L)..majd szugeráljuk őket:D
2010 február 07.
Gábor
Jaaaértem. :) Hát akkor tényleg sok sikert :D Addig még lehet szugerálni őket :D
2010 február 07.
Nóra
hermi hnap megy be az értékelőlapért .... tesójával aki szintén a lovassyba járt :D
2010 február 07.
Gábor
Miért mi lesz holnap?:D
2010 február 07.
Nóra
jólvan Hermi ... majd írj msnen hogy milyen lett ... akkor is oszttársak ... ha itt ha ott de együtt :P drukkolok (yn)
2010 február 07.
Hermi
Hajrá Gábor Vivi!Sok szerencsét és majd írjátok ám le h mien lett a szobeli(=... X vs Nóra...szurkolj ám hnap:/:/...
2010 február 07.
 
Nóra azér is oszttársak leszünk:D:D...am ki az még aki matekra jelentkezett?..lécc írjatok
2010 február 07.
Hermi
Én is elsőként a Lovassy matektagozatát jelöltem meg. Amagyar szerintem nagyon könnyű volt, de a matek...nem voltak megoldhatatlan feladatok inkább sokkolók...a nagyobb feladatokra 5 perc nagyon kevés volt. Látom mindenki nehéznek találta, ezért is reménykedem abban, h így legalább lejjebb veszik a ponthatárokat. Mindenkinek sok szerencsét(=...
2010 február 07.
Nóra
köszi mindenki! amugy Nóra vagyok ... X helyett :D majd irjatok hogy mi volt szóbelin :)
2010 február 06.
Gábor
Köszi X a biztatást! Én is remélem, hogy fogok találkozni mindenkivel szeptemberben.:) Szóbalin ha 40 pontot elérnék, akkor 81,5%-kal zárnék. Az annyira nem is lenne rossz.:) Egyébként neked is gratulálok a 72 pontodhoz!:)
2010 február 06.
Vivi
Köszi X. Sok sikert nektek! :)
2010 február 06.
X
amugy Gábor nyugi ... még bekerülhetsz sok szerencsét szóbelin ... Vivi neked meg gratula remélem jövőre találkozunk mindenkivel!! :P
2010 február 06.
X
sziasztok .. nekem 72 pontom lett szerintetek ez milyen? remélem elég lesz :/
2010 február 05.
Gábor
Hát azért a tök jótól én messze vagyok. :) Igazából az a bosszantó, hogy kb. még 5 pontot össze tudtam volna szedni a matekban, de nem vettem észre az egyik feladatnak azt a részét, hogy össze kell kötni a pontokat egymással, ez alapból 2 pont veszteség, legelején annyira ideges voltam, hogy elszámoltam egy mértékegység átváltást is, meg a -3 köbét is. Emiatt haragszom magamra. Magyarban a fogalmazás lett egy kicsit érdekes. A "sok" helyesírási hiba miatt itt is 2 pontot vesztettem, és egyet-egyet amiatt, hogy a cím nem volt elég találó és azért, mert a szöveg szerkezete nem volt megfelelő. Hát ez van. Vagy felvesznek vagy nem.
2010 február 05.
Ramii(Y)
nektek mien lett X és Ak Su? oh Gábor, Vivi nektek tök jók lettek. :) Én simát írtam. 59 pontom lett.
2010 február 05.
Gábor
Persze, bizakodni még lehet. :) Mondjuk angol nekem elég jól megy (ha úgy vesszük). Magántanárnál tanulom nyolcadik éve, alapfokú vizsga már meglenne, összes igeidő, stb. dolgok már mennek, de azért én is tartok tőle rendesen, főleg, hogy nekem nagyon nagy tétje lesz. :) De még ha esetleg sikerülne maximális szóbelit csinálnom, akkor is csak 163 pontom lenne. Még így sem látok rá nagy esélyt, hogy felvegyenek. De sebaj. :)
2010 február 05.
Vivi
Köszii. :) a szóbelin még sok múlik. nincs még veszve neked sem a dolog. mondjuk én még parázom azért a szóbeli miatt, no de reménykedjünk... :)
2010 február 05.
Gábor
Gratulálok :)
2010 február 05.
Vivi
76, valszeg felvettek. :)
2010 február 05.
Gábor
Igen, én voltam a Lovassyban értékelőlapért. 40+23=63 pontom lett a százból. Eléggé középmezőny ami nem lesz elég a Lovassyhoz. :( Nektek?
2010 február 05.
X
sziasztok elmentetek az értékelőlapokért ma?? kivéncsi vok kinek mennyi lett ... am aksu én csak lovassyt jelöltem amihez tehetséggondozó kell almádit nem ...
2010 február 04.
AKSU
Valaki jelölte Almádit?
2010 február 04.
AKSU
Valaki jelölte Almádit?
2010 február 03.
Gábor
Nem tudom mennyire erős az Eötvös Gimnázium, de szerintem elég jó esélyed van, főleg ha ráhajtasz a szóbelire. :) Akkor szinte garantált (szerintem) a helyed. :)
2010 február 03.
"kétségek közt"
én az Eötvösbe jelentkeztem....a kitűnő bizonyítványommal viszek 50 pontot....a matek tehetséggondózóm kb. 38 pontos....a magyar tehetséggondozóm meg kb. 45 pontos....ez összesen 133 pont...ez úgy gondolom nem olyan rossz teljesítmény, de ettől függetlenül elég bizonytalan vagyok....még ott van a szóbeli ami szintén 50 pontot ér.... Mit gondoltok, van esélyem, ha viszonylag jól sikerül a szóbelim?...
2010 február 03.
Gábor
Én is angolra jelentkeztem Lovassyba. Igen, idén megnőtt a jelentkezők szám, így hallottam én is. A statisztikát az általánosról én is láttam tegnap, a tehetséggondozós szerintem csak pénteken este, vagy esetleg hétfőn lesz csak kitéve. Viszont abból tényleg lehet majd egy kicsit számolgatni. Én szülővel megyek, de nem is gondoltam, hogy ez így van. Na majd mondom apunak h kérdezősködjön. :) Tavalyi pontokból tényleg nem lehet kiindulni, de tavaly nem kellett olyan sok pont az angolhoz, kb. 165. Én ezt hallottam.
2010 február 02.
Vivi
Énis kitűnő voltam végig, nem is tanultam nagyon. Én lovassyba angolra jelentkeztem, úgy tudom idén lényegesen többen jelentkeztek erre a tagozatra, mint tavaly, szóval szerintem a tavalyi pontszámokból nem lehet kiindulni. Érdemes viszont figyelni a lovassy.hu-t, ahol hamarosan fönt lesz a statisztika, ami alapján már többet tudunk mondani. Mégegy jó tanács: pénteken vigyetek szülőt, mert, ha ő megkérdezi, akkor esetleg megmondják hányadik helyen vagy az összes felvételiző közül, megh érdemes-e az ottani tanárok szerint jelentkezni. na sziasztok. :)
2010 február 02.
Gábor
@X: Igen, én eddig nyolc éven át kitűnő voltam, szinte nulla tanulással. Témazáróra tanultam fél órát, amúgy kb. 5 percet amíg átolvastam az anyagot. Büszkén mondhatom, hogy nyolc év alatt egy darab egyest sem kaptam. Ez most lehet, hogy nagyképűen hangzott, de erről szó sincs, ezt nem azért írtam. Viszont mint a tanulási időmből is látszik, nem vagyok stréber, könyvmoly. :) @Júlia: Szerintem a tehetséggondozó matek nehezebb volt mint a sima. És szerintem nálad egy kicsit össze vannak keveredve a dolgok. Te a Január 23-i felvételit tekinted központinak, ahogy kivettem a szavaidból. Ez nem így van. A központi felvételinek kettő fajtája van: az általános (Január 23-i) és a tehetséggondozó változat (Január 30-i). Az országban (erre a tanévre bővült hárommal) 22 középfokú iskola kapta meg a tehetséggondozó címet. (Ezeknek az iskoláknak magas követelményeknek kell megfelelni, azért ilyen kevés, de az hosszú lenne, ha leírnám. :)) Ezekbe az iskolákba tehetséggondozó központi felvételit írva lehet bekerülni. Bármilyen szakra (kivéve az Arany János Tehetséggondozó Program keretében induló osztályt, ugyanis ez minden tehetséggondozó címet megkapott középiskolában indul, és erre a szakra általános központi felvételi kell) csak a tehetséggondozó változatát fogadják el a felvételinek. Tehát a tehetséggondozó is ugyanolyan központi, mint a másik. Mindenki ugyanazt írta, tehát nem tudom miért gondoltad, hogy nem az. :) Visszatérve az eredeti kérdésedre: szerintem megfelelő szintű volt az általánoshoz képest. Már arra is azt mondták (matek általánosra) a diákok és a hozzáértők, hogy túl nehéz volt. Na mármost szerintem ennél még egy picit nehezebb, gondolkodtatóbb volt a tehetséggondozó változat (mert ugye ez a célja ennek), csak ez nem jött ki felvételi írás közben, mert emellett annyira nehéz feladatokat állítottak össze, hogy én személy szerint valamelyiknek csak éppen nekiálltam, de nem tudtam folytatni. A magyarra ez nem vonatkozik, ott csak nagyrészt olvasni és szöveget érteni kellett tudni, kicsi volt benne a nyelvtani rész. Ettől függetlenül én is rontottam benne (viszonylag) sokat, sajnos.
2010 február 01.
Júlia
Ömmm. Csak azt szeretném megkérdezni, hogy kinek mi a véleménye a tehetséggondozó felvételikről (matek-magyar). Felvetem továbbá azt a kérdést is, hogy nem lehet-e, hogy össze keverték a tehetséggondozó és a központi felvételit. (úgyan is én mindkettőt írtam s a tehetséggondozó matek könnyebb volt mint a központi) Várom a kommenteket
2010 február 01.
X
sziasztok ... Panni ne aggódj 40 ponttal sztem te benn vagy .... örülnék ha 40 pontos matekom lenne .. amugy ti kitünők voltatok eddig ?? lécci írjatok :)
2010 február 01.
Gábor
Sziasztok Lovassys jelöltek! :) @Panni: A kb. 45 magyar és kb. 40 matek az miért is annyira rossz? 85 pont. Szerintem ez nagyon jó. Én ilyennek nagyon örülnék. Engem csak az bosszant, hogy olyat is elrontottam, amit tudok. És ezzel értékes pontokat vesztettem. Figyelmetlen voltam sajnos. @Vivi: Akkor szerintem kb. ugyanolyan pontokra számítunk. Tavaly 170-175 ponttól vettek fel a Lovassy-ba diákokat. Ebből kiindulva, hozzávéve azt, hogy ez most sokkal nehezebb volt a felvételi, szerintem a 165 pontos felvételivel (ha meglenne a max pont a szóbelin) elég jó eséllyel indulunk. @X: Én is sok sikert kívánok neked is, és mindenki másnak is! Sajnos mindegyikünk nem mehet a Lovassy-ba, de remélem, hogy minél többetekkel találkozok Szeptember 1-jén. :) Egyébként én is persze, hogy izgulok, de annyira görcsösen nem, mivel hatosztályos gimnáziumba járok Várpalotán a Thuri György Gimnáziumban. Tehát ha nem sikerülne, akkor is megvan a jó helyem egy nem is rossz iskolában. Majd pénteken gondolom ti is jöttök megnézi a pontokat. Utána jöhetünk fórumozni és megbeszélni, hogy végülis kinek mennyi lett. :) És akkor már mindannyiunknak lesz egy kis viszonyítási alapja. Meg én majd figyelni fogok, hogy a többiek körülöttem mit mondanak a szüleiknek, mennyi pontjuk lett. Legalább egy kis viszonyítási alapom hadd legyen. :) Még egyszer sok sikert!
2010 február 01.
Panni
Én is a Lovassyba jelentkezem I. helyen és valami iszonyat nehéz volt a matek. Remélem felvesznek, mert nagyon szeretnék odamenni.A magyar kb.45 pontos lett a matek kb.40 pontos.Iszonyat rossz lett.De reménykedem...
2010 február 01.
Vivi
Énis lovassyba jeliztem, angolra. matek 30 pont kb magyar 45 pont remélem felvesznek...
2010 január 31.
X
szia én is a Lovassyba jelentkezem ... nagyon remélem hogy ezzel a felvételi eredménnyel még bekerülhetek ... magyarba 4 pontot vesztettem kb, a matek viszont siralmas lett sajnos, remélem azért a fele megvan ... Gábor mindenki így van vele szerintem ahogy te legalább is a legtöbben ... sok szerencsét neked!!
2010 január 31.
Gábor
Nekem is nehéz volt a matek, nagyon is. Magyarból kb. hat-hét pontot veszthettem, ahogy nézegettem a megoldókulcsot. Elég hamar végeztem vele, tehát ott semmi probléma nem volt a 45 perccel. Matekból szerintem elveszthettem vagy 25 pontot. (Bár ez lehet, hogy személyes pesszimizmusomból jön, lehet, hogy "csak" húsz pontot vesztettem. Nem tudom pontosan.) Én a Lovassy Gimnáziumba felvételiztem (ott is írtam, és oda is jelentkeztem első helyen). Ahogy kijöttem a teremből, mindenhol azt hallottam, hogy ’hűű, hát ez nehezebb volt, mint a múltheti’ és, hogy ’a matek nagyon nehéz volt, jó lenne, ha meglenne a fele’ és hasonlók. Ezek után én még reménykedek, hogy csak sikerülni fog bekerülni. Még hátravannak a szóbelik, ott még lehet bizonyítani. Valaki még innen jelentkezett a Lovassy-ba?
2010 január 31.
Vivi
Matek nagyon rossz lett, pedig mindigis nagyon jó voltam matekból. Én szerintem nem a feladatokat kell hibáztatni, vagy az időt. Mindenki maga tehet róla. Nekem matekom kb. 28-30 pont lett, pedig a korábbiak átlaga 48 pont volt, a gyakorlás során. A magyart énis könnyűnek találtam, az olyan 46-47 pont körül lesz. Vajon felvesznek? Nektek milyen lett?
2010 január 31.
Joci
A matekot nagyon nehéznek találtam, jó ha fele meglesz... Irjatok másnak milyen lett!
2010 január 30.
 
érdekes....mintha arra menne ki a játék, hogy minnél jobban beletiporjanak a felvételizők lelki világába....mellesleg egyetértek az előttem hangzottakkal...szerintem is kellett volna még minimum 10 perc....a 10-es feladat meg egyszerűn felháborítónak tarom...mindegy...remélem azért meg lesz a 40 pont...
2010 január 30.
....
nem megoldhatatlan de 45 perc? azért ez egy kicsit kevés. Én például ugyan úgy meg tudtam volna oldani a feladatokat mint a többi "zseni" csak kellett volna még 10 perc. amúgy meg apámat nem érdeklik az ilyen dolgok ezért megkaptam a magamét. úgy hogy bocsánat de törjön le a keze aki ezt összeállította.
2010 január 30.
:P
matek nagyon nehéz volt...:S:S de szerintem magyar se volt nagyon könnyű...
2010 január 30.
wiwici
a tehetséggondozóban statisztika?! :O évvégéi tananyag.... semmit nm tudtam
2010 január 30.
 
hihetetlen nehéz volt a matek
2010 január 30.
 
azért azt nem mondanám rá,hogy megoldhatatlan
2010 január 30.
 
nem
2010 január 30.
K.G.
Joggal állíthatom, hogy a matek nehéz ( néhol megoldhatatlan ), a magyar pedig könnyű volt?
Összes hozzászólás (76) megtekintése »
Kölöknet hozzászólás
aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó