AjánlóProgram

Faöltöztetés, lovagi torna, kínai lámpások – programajánló

Most az élő fába is beleköthetünk, viszont a sárkányok egészen máshol lesznek, mint a lovagok. Bolondos családi délután, lemezbemutató is várja a ksiebb–nagyobb érdeklődőket.

Sárkányok Éjszakái

A Fővárosi Állat- és Növénykert április 8. és május 22. között negyvenöt estén át különleges lampionfesztivállal várja a nagyközönséget. A 45 látványos kompozícióba rendezett, sok száz lampion és egyéb belülről megvilágított műalkotás között lesz óriás kínai sárkány, a kínai zodiákus figurái, állatokat és növényeket megjelenítő alkotások és egyéb érdekességek. A nagyközönségnek így alkalma lesz azt is megfigyelni, hogy az Állatkertünkből jól ismert állatokat miképpen ábrázolják a kínai lampionművészet különféle irányzataihoz tartozó alkotások segítségével. A Sárkányok Éjszakái időszakában nap közben az Állatkert a szokásos nyitva tartási rend szerint fogadja a látogatókat, majd este bezár, és 19-től 22 óráig újra kinyit, akkor már kifejezetten a Sárkányok Éjszakái közönsége előtt.

További információ a képre kattintva

 

Lovagi torna a LEGO-val

Április 2-án jön a játékos kedvű gyerekek igazi lovagokká válhatnak és önfeledten építhetnek az ingyenes LEGO családi rendezvénysorozaton. A virtuális és a fizikai játéktér összekötésével új játékuniverzumba hív minden kis lovagot a LEGO NEXO KINGHTS. A lovagi kihívásokat teljesítők jutalomban részesülnek: egy exkluzív, csak a rendezvényen elérhető NEXO erő lehet az övék és további meglepetések találnak majd gazdára. A kislányokat továbbá a LEGO Friends és az Elves világa várja, a legapróbbak pedig a DUPLO medencében próbálgathatják az építést. A rendezvény a Westend City Centerben szombaton 10 és 20 óra között látogatható.

További információ a képre kattintva

 

Gubás Gabi lemezbemutató gyerekkoncertje

Gubás Gabi legújabb gyereklemeze, a Bergengóciából jöttük az év végén jelent meg a Music Fashion Kiadó gondozásában. A dalokat Pálfy Zsolt zeneszerzővel úgy írták meg, hogy azok ne csak a gyerekeknek, hanem az őket elkísérő felnőtteknek is szórakoztatóak legyenek.

„A gyerekeim egyik kedvence a Vasárnapi légy című vicces dalocska, ami nekem is az egyik favoritom, de imádom a Dal a gombáról című számot is, amelynek a főszereplőjét Irénnek hívják” - mesélte Gubás Gabi.

A Bergengóciából jöttünk lemezbemutató koncertje április 3-án, vasárnap 10.30-tól lesz a Pöttyöslabda Családi Délelőttön a budapesti Akvárium Klubban, a Nagyhallban. Gubás Gabi koncertjére belépőjegyet kell váltani. A jegyár 800 forint, de hároméves kor alatt a belépés ingyenes. A családi délelőtt többi programja ingyenes. Az érdeklődőket családi fotózással, játszósarokkal, arcfestéssel, csillám tetoválással, kreatív foglalkozásokkal és vásárral várják.

További információ a képre kattintva

 

Csiribiri bolondos családi délután

A Klebelsberg Kulturkúria (1028 Budapest, Templom u. 2-10) április 2-án, szombaton bábszínházi előadással és koncerttel „emlékezik meg” a bolondok napjáról Részletes program:

15.45 órakor: PORONDON A BOLONDOM - A BÁBAKALÁCS BÁBSZÍNHÁZ ELŐADÁSA

Bolondos bábjáték életről és játékról. Egy álmos, magányos hétköznapon felbukkant újra a rég elfeledett Bolond, és játszani hívott. Játszottunk kisded játékokat, legyőztünk betegséget, halált, játszottunk iskolást, "papást-mamást" és öregséget is; színházat játszottunk. Lássa hát mindenki, s ha tetszett, tapsoljon! Mert "az élet játék, gyermekeim, és a játék lényege az, hogy játszani kell." (Zalán Tibor)

17 órakor: BOLONDOS DALLAMOK A HANDABANDA ZENEKAR ELŐADÁSÁBAN

Kicsiknek, nagyoknak és a lélekben örök gyerekeknek, azaz mindenkinek. A 2009-ben alakult HandaBanda Zenekar célkitűzése, hogy a gyerekekkel megismertessék és megszerettessék az élő zene varázsát valamint, hogy megzenésített verseikkel kaput nyissanak a magyar irodalom "kincsestára" felé.

További információ a képre kattintva

 

Öltöztessük fel a múzeumkerti fákat!

Légy része a nagy egésznek, és hozz egy általad készített horgolt és/vagy kötött mintadarabot a Nemzeti Múzeumba. A beérkezett kisebb-nagyobb részekből májusban felöltöztetjük a múzeumkerti fákat. Az elkészült munkákat 2016. május 6-ig várjuk a múzeum információs pultjánál elhelyezett üvegben.  Ha megadod, a neved a többi készítőével együtt kikerül a dekoráció mellé.

Nem tudsz kötni vagy nincs otthon alapanyagod? Gyere el foglalkozásainkra, ahol megtanítunk az alapokra.
Időpontok: április 22., 26., 17 óra 
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ a képre kattintva

 

 

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó