AjánlóProgram

Látogatás Tiszadobon

Az Erzsébet királyné tiszteletére, a Loire menti kastélyok mintájára készült Andrássy-kastélynak az év körmintájára 4 bejárata, 12 tornya, 52 szobája és 365 ablaka van. Szépségét csodálatos környezete növeli.

Tiszadob nagyközség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye földrajzilag legnyugatibb fekvésű települése. A községhez 1000 hektárnyi, rendkívüli értékű természetvédelmi terület tartozik holtágakkal, ártéri erdőkkel, füves pusztákkal. A kiváló ártéri életfeltételeknek köszönhetően a terület növény- és állatvilága páratlan gazdagságú. A Tisza legnagyobb gémtelepén, a Tölgyes-erdőben 80-90 pár gém építi malomkeréknyi fészkét a fák csúcsa közelében.

A következő kép nem jeleníthető meg, mert hibákat tartalmaz: „http://kn.pixelszabaszat.hu/uploads/64_Tiszadob%20Andrassy%20kastely_kicsi.jpg”.Ám ami igazán kivételessé teheti a tiszadobi kirándulást, az az élő és a holt Tisza ölelésében található Andrássy-kastély. A soktornyú, mesébe illő palotát 1880 és 1885 között, a francia gótika stílusában építtette Andrássy Gyula volt miniszterelnök, Alpár Ignác tervei szerint. A kastély szállóként működik, nagy termeiben rendezvényeket és konferenciákat tartanak. Északi oldalát a még most is pompás látványt nyújtó buxus-labirintus, az angolpark övezi, délen franciapark, keletről a Tisza, nyugaton és északon a labirintus után az 500 hektáros parkerdő fogja körül. A falu központjában érdekes látványosság a műemlék-gabonatároló, a „Tubus”, ami egykoron szintén az Andrássyak tulajdonában volt.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó