Cikkek

Kell a Q10! Miért is...?

​Ha szervezetünkben a Q10 koenzim szintje túl alacsony, akkor fáradékonyabbak vagyunk, immunrendszerünk gyengül, így a betegségek is hamarabb döntenek le a lábunkról. Mindezt megakadályozhatjuk csupán néhány korty üdítővel!

A Q10 koenzim a szervezet energiatermelő folyamataiban játszik nagy szerepet, továbbá antioxidánsként szabadgyök kötő tulajdonsága is van, megfelelő szintje a szervezetben csökkenti a betegségek kialakulásának kockázatát, támogatja az immunrendszert. Ez a vitamin-szerű anyag minden élő szervezetben megtalálható, fiatalkorban bizonyos mennyiségben elő is tudjuk állítani, azonban az életkor előrehaladtával mennyisége egyre csökkenhet a szervezetben. Táplálékainkkal is hozzájuthatunk a Q10 koenzimhez, ha mégsem megfelelő mennyiségben, akkor romló állóképességet, fáradtságot, kimerültséget tapasztalhatunk. Ilyenkor külső bevitelre, pótlásra van szükség. A Q10 mennyisége a húsokban, halakban, olajos magvakban valamint a növényi olajokban (pl. olívaolaj) a legmagasabb, a gyümölcsökben pedig a legkisebb.

Kutatások rámutattak már arra, hogy a legnagyobb Q10 hiány a szív és érrendszeri betegségekben szenvedők szervezetében van, nekik különösen szükséges ennek a koenzimnek a pótlása. Azonban Q10 hiány fennállhat olyan esetekben is, amikor a szervezetünk szükségletei megnövekednek. Ilyen például, ha valaki várandós, de hiányt tapasztalhatnak azok is, akik tartós stresszben élnek, ha megterhelő, intenzív fizikai munkát végeznek, vagy sportolnak. Ezekben az esetekben is szükséges a Q10 koenzim pótlása.

Az ajánlott mennység egészséges embereknél betegség megelőzés céljából napi 10-30 mg, sportolóknak a teljesítmény növelése érdekében 30-60 mg naponta.

A KellaQ10 üdítőital családdal könnyedén biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges Q10koenzim bevitelét. Ez a magyar fejlesztésű, hazánkban gyártott üdítőital már négyféle ízben fogyasztható. Te melyiket kóstolnád meg?

Kaktuszfüge

A délről származó gyümölcs titokzatossága miatt nagyon kedvelt és keresett íz. Különleges frissítő hatása tökéletesen harmonizál a női ízvilággal.

Kellemesen savanykás, illatos, üdítő hatású ital, napközbeni, de leginkább délutáni fogyasztásra ajánlott. Relax.

 

Alma-körte

Az alma kellemes, bársonyos és a körte határozott zamatának kombinációjából egy különleges, minden más íztől különböző, ám az európai ízlésvilággal harmonizáló üdítőital született.

A reggeli fogyasztás mellett frissítő hatása miatt sportolás közben, után vagy étkezés után kifejezetten ajánlott.

 

 

Málna-eper

Üdítőital- családunk leginkább „gyermekbarát”- változata. Az édes, illatos eper íze keveredik a kicsit fanyarabb, savanykásabb málnával; a négy íz közül ez a gyerekek és az édesszájú felnőttek legnagyobb kedvence.

 

 

Ananász - mangó

A tökéletes férfi-nő találkozás azoknak, akik a megszokottól, hagyományostól eltérőt keresnek! Ebben az italban az ananász szúrós, savanykás gyümölcsének aromája olvad össze a zaftos, édes mangó ízével. A végeredmény olyan egzotikus zamat, amelyet mindkét nem képviselői megszerettek már,


 

 

 
Címkék: cikkek

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó