CsaládCsaládi szerepekSzülő

Szülők kis könyve

Ranschburg Jenő méltán népszerű Szülők könyve című munkáját ezúttal, értő szerkesztői kezeknek köszönhetően, sűrített kiadásban lapozhatjuk fel, segítséget kapva hétköznapi nevelési gondjaink megoldásához.

Ranschburg Jenő ajánlása a Szülők kis könyve - Az élet dolgai című válogatáshoz:

"Elsőéves egyetemista koromban úgy jegyzeteltem az előadásokat, mint a gép: leírtam szinte minden elhangzó szót, válogatás nélkül. Mindennek nemcsak az lett a következménye, hogy megfájdult a fejem és a csuklóm, hanem az is, hogy a visszaolvasásnál alig értettem valamit az előttem hömpölygő betűhalmazból.

Ettől kezdve már csak a lényeget jegyeztem: a legfontosabb gondolatokat és adatokat, amelyek lehetőséget nyújtottak arra, hogy a vizsgára készülés során felidézzem az előadásokból mindazt, amire szükségem volt.

Úgy érzem, a könyv, amit az Olvasó a kezében tart, ilyen ’értelmes jegyzet’: gondos szerkesztők nekiültek a Szülők könyve című munkám betűtengerének, és finom sebészi munkával kiemelték, kötetté formálták azokat a fejezeteket, amelyek a legtöbb haszonnal forgathatók a gyermeknevelés szerteágazó napi gondjainak megoldásához. őszintén remélem: a Szülők kis könyve teljesíti a feladatot, amelyre rendeltetett."

A kötet a Saxo Kiadó gondozásában jelent meg.

 
Címkék: szülő

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó