Család

Csodás karácsony - avagy hogyan vélekednek a gyerekek a karácsonyról

December 24-e van, karácsony előestéje, szenteste. Ma kezdődik a karácsony ünneplése. Sok embernek mást, és mást jelent a karácsony. Számos családban megmaradt a meghitt, békés ünneplés, ám sok helyen szinte már csak az ajándékokról szól a szeretet ünnepe, amit nem biztos, hogy be is vallanak. 
Kíváncsiak voltunk, hogy vajon a gyerekek mit gondolnak a karácsonyról, hiszen nekik nagyon sok mindenről megvan véleménye. Így természetesen a karácsonyról és szeretetről is. 

Mi is összegyűjtöttünk egy pár  gondolatot, amelyeket olvasva a hasunkat fogtuk a nevetéstől. Nektek melyik a kedvencetek?

Dominik (6): Tavaly kórházban voltam, mert megettem a szaloncukrot. Nem sokat, csak kettőt… De be voltak csomagolva.
Anna (4): Nem szeretem a karácsonyt, mert átjönnek a Pali nagypapáék és neki nagyon büdös a szája.

Csabi (7): Tavaly kigyulladt a karácsonyfa, ami ráesett a nagy tévére és az is kigyulladt. A papa kidobta őket az ablakon és ráestek a kocsinkra. Én azóta nem szeretem a karácsonyt…
Bence (4): Én kértem egy másik kistestvért a fa alá, mert a Hannát már unom egy kicsit.

Karácsonyi kívánság

Léna (5): Mi anyuval ketten vagyunk karácsonykor, mert az apa a macájával van. Nem tudom, ki az a néni, de vicces neve van.
Zsoltika (7): Azt írtam a Jézuskának, hogy hozzon nekem tablettát. Tudod, azt a simogatósat, amin vannak játékok.
Kevin (5): Azt kértem a Jézuskától, hogy ne sírjon annyit a kisöcsém, mert nagyon mérges vagyok, amikor bőg és még nem olyan nagy, hogy megverhessem.
Lili (6): Karácsonykor Apukám mindig mérges és kiabál, mert nem megy bele a fa abba a lábas tartóba, Anyukám vásárol, én meg Minimaxot nézek.
Adél (5): Én tudom, hogy apa csinálja a karácsonyt, mert beöltözött egyszer Télapónak, de lecsúszott a nadrágja és megláttam a kakasát és akkor felismertem, hogy ő az apa.
Gáborka (4): Ilyenkor átjön a nagyi és vigyáz rám, hogy hagyjam anyát főzni, meg a papát csúnyán beszélni.

Gergőke (4): Nem kell nekem karácsonyfa, csak sok minden legyen alatta.
Bálint (7): Nálunk tavaly karácsonykor beszakadt a tető. Anya szerint ráesett a Télapó, apa viszont azt mondta, a Jóska bácsi szarul csinálta meg. 

 

Forrás: karacsonyitipp.com

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kölöknet Könyvfesztivál és vásár