AjánlóCsaládi Napközi

Mi lesz veled, családi napközi?

Törvénytervezet látott napvilágot 2015 utolsó negyedévében, ami igen megdöbbentette a szakembereket, és csak részben jutott el a szülőkhöz, az érintettekhez. Az EMMI törvénytervezete szerint valóra váltható  a kormány bölcsődei... »
1 hozzászólás

A családi napközi célja és feladatai

Dr. Mátay Katalin a Magyarországi Családi Napközik Közhasznú Egyesületének elnöke az alábbi levélben válaszolt a Kölökneten nemrégiben megjelent „Nem azonos az óvoda és a családi napközi” című cikkre. Írásában részletesen... »
2 hozzászólás

Nem azonos a családi napközi és az óvoda

Az utóbbi hetekben az óvodai felvételek idejétől kezdve viták, kérdések özöne foglalkozik kisgyermekek napközbeni elhelyezésének kérdéseivel. A szülői felvetések többsége arra figyel, hogy hol lenne jó helye gyermekének,... »

Bölcsőde, óvoda és családi napközi – mi micsoda?

Anyagi vagy elvi megfontolásból, de gyermekünknek előbb-utóbb közösségbe kell kerülnie. Általában több alternatíva közül választhatunk, ám azért nem árt egy kicsit ügyeskedni, ha tényleg megfelelő helyet szeretnénk... »
4 hozzászólás

Magyar oktatásügy félidőben

Sorra jelennek meg a kormány eddigi teljesítményét félidőben értékelő cikkek. A Kölöknet szakmai gárdája két évvel ezelőtt összegyűjtötte, hogy milyen területeken kellene lépnie az oktatásügynek (erről lásd: Hogyan tovább,... »
3 hozzászólás

Cseperedő Képességfejlesztő Játszóház és Családi Napközi

Családi napközi, képességfejlesztés, napközi kisiskolásoknak, rendezvények lebonyolítása »
1 hozzászólás

Fecsegő Tipegő családi napközi

Családias környezetben, kislétszámú csoportok. Tipegő csoport:1 éves kortól-3 éves korig. Fecsegő csoport: 3 éves kortól. »

Bárka és Csillag Keresztény családi napközik

A Bárka Keresztény Családi Napközi az 1-5 év közötti gyermekek részére nyújt napközbeni ellátást. »

Új gyes- és gyed-szabályok

Újra megszavazta az Országgyűlés a gyes és gyed jogosultságának és időtartamának változásaira vonatkozó jogszabályokat. Miután Sólyom László köztársasági elnök megfontolásra visszaküldte a törvényt, új rendelkezéssel... »
5 hozzászólás

Bölcsőde nélkül nem megy

Az országgyűlés május végén fogadta el a gyes és a gyed szabályozásának szigorítására vonatkozó rendelkezéseket, aminek kapcsán a nők egy részének korábbi munkába állása várható. De vajon lesz-e elég bölcsődei férőhely a 2010.... »
18 hozzászólás

A családi napközi

Miután a kormány elfogadta a gyes idejének lerövidítését, sok család számára okoz megoldhatatlannak tűnő gondot a gyermekek napközbeni elhelyezése. A bölcsődei és óvodai férőhelyek bővítése elengedhetetlen, de emellett... »
4 hozzászólás
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó