Életmód

Menő utazás a Föld körül nagyobbacska kicsiknek

A repülőgép minden kisgyermeket lenyűgöz. Babakorban lelkesen mutogatnak rá, amint az égen megjelenik felettük, később pilóta akar lenni mindenki (aki nem mozdonyvezető, vagy kukás). A földkörüli utazás lehetősége egy olyan repülővel, amit az ember gyereke maga irányít, többször megkerülve a Földgolyót, bizony még a felnőttek szívét is megdobogtatja!

A Vtech földgömböt kisebb és nagyobb gyerkőcökkel is teszteltük, és az eredmény egybehangzó: ez a forgó földgömb tök menő! 

    Mindent tud, amivel a legkisebbeket le lehet nyűgözni: méretes, színes, zenél, arra forog, amerre irányítják. Egy kis mozgatható karral, egy igazi botkormánnyal irányíthatjuk a repülőnket a négy égtáj bármelyike felé, bejárva a kontinenseket, felfedezve a világ leghíresebb tájait, épületeit, megismerve a különböző népek nyelvét, zenéjét. Mindezt egy felkészült idegenvezető útmutatásainak a segítségével, izgalmas feladványokon keresztül, szórakozva, játszva tanulva!

A földgömbön öt különböző programból választhatunk: ha például a tájakat igyekszünk megismerni, az idegenvezető útmutatásainak megfelelően elnavigálhatunk például a Grand Canyonhoz, és a kormány gombját megnyomva megismerhetjük, mi a legjellemzőbb erre a földrajzi helyre. Később az idegenvezető vissza is kérdez, és meg kell tanulnunk egyedül is megtalálni a híres sziklás szurdok helyét. Így könnyedén megtanítja a kontinensek elhelyezkedését egymáshoz viszonyítva. Eleinte biztosan az egész földgolyót meg kell kerülnünk ahhoz, hogy átugorjunk Európából Afrikába, de kis gyakorlással később gyorsabban is menni fog.

Vicces játék, ahogyan a különböző nyelveken a köszönéseket hallva kell megtalálnunk a nyelvnek megfelelő országot, népet a bolygón. A nagyítót oda kell irányítanunk, ahol az adott népet sejtjük, a színes grafikák nagy segítséget jelentenek a keresésben, a jó választásért pedig hangos taps és éljenzés lehet a jutalmunk.  Talán a köszönéseket többször megismételhetné a játék, de a gyermek koncentrációs képessége, memóriája egyértelműen fejlődik azáltal, hogy a kérdést, végrehajtandó feladatot az idegenvezető csak egyszer mondja el.

Ezzel az interaktív földgömbbel egyértelműen hosszú távra tervezhetünk: 4-5 éves korától egészen 8-9 éves koráig jól eljátszik vele minden gyerkőc, és minden életkorban más-más tudást szerez meg. A kicsiknek a finomabb mozgások elsajátítására kell törekedniük, mert a botkormány elég érzékeny, és a nagyítót ​​bizony pontosan kell a keresett hely vagy épület fölé navigálni, hogy helyes választ adjanak. A nagyobbak a különböző helyek és épületek sajátosságait, számadatait jegyzik meg, így az iskolában is hasznosnak bizonyuló tudást kapnak. (X)

Okos játék, amivel mi, felnőttek is szívesen játszanánk, ha a gyerek végre ráunna, és elhappolhatnánk tőle. 

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta (x)

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó