Hírek

Biztonságosabb Internet Napja 2015. február 10. – felhívás

Az internet mára életünk szinte megkerülhetetlen része, az Y-generáció pedig természetesnek veszi a használatát: keresés, közösségi oldalak használata, kapcsolattartás stb. Épp ezért fontos, hogy a szülők tisztában legyenek a felmerülő veszélyekkel is és megtegyék a megfelelő lépéseket a kellő információ tudatában.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat az Európai Unió „Safer Internet Plus” (SIP)  magyarországi programjának konzorciumvezetőjeként idén ismét megrendezi aSafer Internet Napot.

A program része egy videópályázat is, a pályázaton belül három kategóriában lehetett nevezni, a február 10-i Biztonságosabb Internet Napján lesz eredményhirdetés.

A program másik fontos eleme, hogy keresik a magyar, gyerekeknek szóló kreatív, jól használható oldalakat vagy épp legkevésbé sem felhasználóbarát oldalait, tehát a felhívás a szülők, pedagógusokat is érinti a nevezések kapcsán, célja pedig a figyelem felhívása arra, hogy a weboldalaknál az egyik lefontosabb szempont a felhasznalóbarát kialakítás és a biztonság legyen.

Információ a pályázatokról a +36 1 475 7017-es telefonszámon vagy a sip@gyermekmento.hu e-mail címen kérhető, a nevezéseket szintén a sip@gyermekmento.hu címre várják.

Biztonságos internetezésről szóló előadáshoz kész anyag is letölthető a program honlapján, itt, a szervezők workshophoz, előadáshoz, vitához szakembereket, előadókat is tud biztosítani korlátozott számban, ingyenesen, a sid@gyermekmento.hu) e-mail címen kérhető információ.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás