Hírek

Családbarát vállalatokat díjaztak

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom nagyszabású gálaesten adta át a Családbarát Vállalat Díjat. A kisvállalatok között a Sonrisa Informatikai Kft., a középvállalatoknál a BDO Magyarország, míg a nagyvállalatok között a K&H Bank Zrt. kapta meg az elismerést.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom célja, hogy megszülessenek a kívánt, tervezett gyermekek Magyarországon, a fiatal nemzedékek megvalósíthassák családdal kapcsolatos álmaikat. A gyermekvállalás szempontjából meghatározó szerepet játszik egy családbarát munkahely, valamint a munka-magánélet egyensúlya. Ezt felismerve a Mozgalom 2013-ban megalapította a Családbarát Vállalat Díjat, amelyet idén 3. alkalommal adtak át. A díjat idén is olyan vállalatoknak ítélte oda a szakmai zsűri, akik kategóriájukban kiemelkedően fontosnak tartják a kisgyermekes munkavállalók támogatását, a gyermekvállalást, a kiegyensúlyozott családi és munkahelyi környezetet, valamint jövőbeli céljaik között fontos szerephez jut a családbarát működés kialakítása is.

A Budapest Music Centerben megrendezett gálaesten a három fődíj mellett különdíjakat, valamint a családbarát működést legjobban bemutató kisfilmeknek szóló elismeréseket is kiosztott a zsűri. A három fődíjas B. Kopp Judit szobrászművész Család című szobráról készült bronzöntvényt kapott.

 

A pályamunkák jól mutatják, hogy minden vállalat a saját eszközeivel is rengeteget tehet a rugalmas és családbarát környezet kialakításáért. Ezzel pedig nem csak a munkavállalók jóllétéhez, de a vállalt produktivitásához, hosszú távú sikeréhez is hozzájárul.

„Idén minden eddiginél jobb pályázatok érkeztek a Családbarát Vállalat Díjra, a zsűrinek nem volt könnyű dolga. Végül azon cégek nyerték az elismerést, amelyek lehetőségeikhez mérten kiemelkedően teljesítenek: a Sonrisa Informatikai Kft.-nek például saját kispapa kisokosa van, és 19 féle caffeteria juttatásból választhatnak a munkavállalók. A BDO Magyarország Kft. vállalati családi napközit működtet, míg a K&H Bank számos megoldással, többek között welcome back programmal, gyermek születése esetén, a törvényi napokon túl édesapáknak járó plusz szabadnapokkal segítik elő a munka és magánélet egyensúlyát, a családbarát működést” – mondta Ujvári Enikő, a zsűri elnöke.

 

A Díjazottak

 

Kisvállalati kategória

Sonrisa Informatikai Kft

Bringóhintó Kkt.

SHS Kft

 

Közepes vállalat kategória:

BDO Magyarország

Fornax ICT Kft.

Prolan Zrt.

 

Nagyvállalat kategória:

K&H Bank Zrt.

NI Hungary Kft.

Magyar Telekom Nyrt. és T-Systems Magyarország Zrt.

 

Különdíjak:

Egyensúly AE Egyesület, a nonprofit szférában példaértékű családbarát működésért

GE Hungary Kft., a családbarát vállalati jó-gyakorlatok terjedéséért végzett kiemelkedő munkáért

Lexmark ITH Kft., a CSR programba ágyazott családbarát működés innovatív megközelítéséért

 

Videó különdíjak: 

Citi Magyarország

K&H Bank Zrt.

BDO Magyarország

 

A Családbarát Vállalat Díj 2015 zsűrijének tagjai:

Lerf Andrea - Coaching Team

Németh Judit - mtd Tanácsadó Közösség

Pálfay Erzsébet - Karrier Műhely

Ternovszky Csilla - Prolabora

Kecskés Péter - EMMI

Vigh József - Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom ügyvezetője

Ujvári Enikő - a zsűri elnöke, a HKHK Mozgalom munka-magánélet projektjének koordinátora

További jó gyakorlatokról a www.balansz.info oldalon lehet olvasni.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás