Hírek

Összefogásból ötös!

Közösségi finanszírozással gyűjtenek pénzt egy sziget megvásárlására észak-olaszországi diákok, hogy egy "fiataloknak szánt paradicsomot" hozzanak létre a Földközi-tengeren.

A La Stampa című olasz lap szerint a piemonti Mosso egyik iskolájának hallgatói a Szardíniához közeli Budellire vetettek szemet, miután egy új-zélandi üzletember elállt a sziget megvásárlásától. "Ha a kormánynak nincs erre pénze, akkor előteremtjük mi magunk" - mondták a diákok a lapnak, hozzátéve, hogy közösségi finanszírozás révén akarják összegyűjteni a szükséges hárommillió eurót. A tanulók kiszámolták, hogy, ha minden olaszországi társuk 50 eurócenttel támogatja a kezdeményezést, akkor elérhetik a kitűzött összeget. A fiatalok továbbá a közösségi média révén más országok diákjainak a figyelmét is megpróbálják felkelteni a paradicsomi sziget iránt.

"Az üzenetünk a következő: ha minden olasz tanuló 50 centet adományoz, akkor össze tudjuk gyűjteni a következő aukció megnyeréséhez szükséges hárommillió eurót. Ezzel pedig elkerüljük, hogy ez az örökségvédelmi helyszín egy külföldi ember magántulajdonává váljon" - szögezték le a diákok.

A lap szerint a hallgatók kitűnő osztályzatot kaptak tanárjuktól a kezdeményezésre - írta a Sputniknews hírportál.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás