Hírek

Tolltartók chipses zacskókból – hulladékgyűjtő verseny iskoláknak!

Szeptember 20-án, a Takarítás Világnapján útjára indítanak egy iskolai hulladékgyűjtő versenyt, amelyben az általános iskolásoktól kezdve az egyetemistákig bármely oktatási intézmény diákjai részt vehetnek. A program célja, hogy elősegítse a diákok környezettudatos gondolkodásra való nevelését.

Európában elsőként Magyarországon indította el egy évvel ezelőtt a sós snackek csomagolásainak gyűjtését az egyik legnépszerűbb termékcsoport gyártója.  A magyar származású vállalkozó, Tom Szaky által az USA-ban alapított TerraCycle a hagyományos módon nem, vagy nehezen újrahasznosítható hulladékok gyűjtésével és hasznosításával foglalkozik, a használt chipses zacskókat például műanyag granulátummá alakítják, amelyből hétköznapi használati tárgyakat készítenek.

A programban márkától és mérettől függetlenül gyűjthetők a chipsek, puffasztott snack-ek, sós pálcikák, krékerek, perecek, sós magvak és pattogatott kukoricák műanyag alapú csomagolóanyagai. Az intézményeknek nincs más tennivalójuk, mint gyűjtőhelyként regisztrálni a brigád oldalán, majd az összegyűjtött hulladékokat a honlapról letölthető csomagküldő címkével díjmentesen, postai úton eljuttatni a TerraCycle-nek.

A résztvevő iskolák márciusig minden hónapban értékes sportszereket nyerhetnek, a begyűjtött hulladékok után pedig darabonként két forintot ajánlhatnak fel jótékony célok (akár a saját alapítványuk) támogatására.


 

A verseny végén a legtöbb hulladékot beküldő oktatási intézmény jutalma egy 250 000 Ft értékű iskolazöldítési program, amelyet teljes mértékben az intézmény igényei szerint alakítanak ki.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás