Iskola

Koronavírus - A digitális oktatásban segíti a tanárokat a Neumann társaság

Tananyaggal és szakértői információkkal segíti a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság a digitális oktatásban a pedagógusokat - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Koronavírus - Digitális tanrend  MTI/Máthé Zoltán

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában, ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. (Az IKT az információs és kommunikációs technológiák rövidítése.) A tananyagból számos, a távoktatásban is felhasználható ötletet lehet elsajátítani.

Ezt már olvastad? Ilyen volt az iskolán kívüli első tanítási nap - Diákok és tanárok ráhajtanak az otthoni oktatásra
Mivel most a nem informatikaszakos tanárok is kénytelenek digitális alapokra helyezni a munkájukat, a Neumann Társaság szakértői a titkarsag@njszt.hu e-mail címen is fogad megkereséseket, és segítséget nyújt informatikai témában akár tanároknak, akár magánembereknek - írták.

A közleményben kitértek arra is, hogy miután a koronavírus az időseket különösen veszélyezteti, az elkövetkező hetekben közülük sokan nem fogják tudni személyesen, csak közösségi platformokon keresztül tartani a kapcsolatot szeretteikkel. Nekik az ugyancsak ingyenesen letölthető közösségimédia-tananyag lehet hasznos.

A kényszerűségből otthon töltendő napokon hasznos és kellemes segítség a Neumann Társaság informatikatörténeti adattára, amely tulajdonképpen egy virtuális informatikai múzeum. Az infokommunikációs ipar fejlődésének időbeli összefüggéseit az adattáron belül elérhető, látványos idővonalon lehet átböngészni - ismertették. Az informatikatörténeti videótárban, valamint a társaság YouTube-csatornáján pedig a hazai informatika számos legendás szakértőjével készült interjút, illetve előadást lehet megtekinteni - közölték.

Ezt már olvastad? Koronavírus - Újabb digitális feladatok segítik az oktatást

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó