Iskola

10 ok arra, hogy még ma beszállj a Chips Brigádba!

A TerraCycle és a Chio összefogásából született Chips Brigád tagjai önállóan vagy csoportban is gyűjthetik az eddig pusztán szemétnek hitt csomagolóanyagot. Ha neked is fontos környezeted védelme, semmi más dolgod nincs, mint regisztrálni, megőrizni az üres csomagolást és eljuttatni a gyűjtőhelyre. Megmondjuk, miért jó ez neked – és a bolygónak!

 1. Megtörtént, hogy egy tóban megtalálták egy 18 évvel ezelőtt elfogyasztott chips csomagolását. A zacskó szinte érintetlen állapotban maradt meg, még a dátumot is le lehetett olvasni róla... Minden egyes újrahasznosított chipszes zacskóval enyhítjük a környezetünkre rótt káros terhelést.

 2. A postaköltséget teljes egészében átvállalják, és minden zacskó után 2 forintot jóváírnak a számládon.

 3. A számlán felhalmozott összeget félévente bármelyik nonprofit alapítvány számára felajánlhatod: a kezdeményezés így ötvözi a környezettudatosságot a jótékonysággal.

 4. A beküldött csomagolások többek között irattartók, hátizsákok és táskák formájában születnek majd újjá a program során.

 5. Már csak alig másfél száz regisztrációra van lehetőség, az eddigi brigádok több mint százezer csomagolást, ezáltal mintegy 300 ezer forintot gyűjtöttek össze.

 6. Ha a gyűjtött hulladékod készen áll a postázásra, igényelj csomagküldő címkét a honlapon, nyomtasd ki, és ragaszd rá a csomagra. Miután a csomagod beérkezett, 7-10 munkanapon belül a jóváírt TerraCycle pontok megjelennek a profilodon.

 7. Az Irány a suli! gyűjtőversenyben bármely magyarországi általános iskola, középiskola vagy felsőoktatási intézmény részt vehet, amennyiben oktatási intézményként sikeresen regisztrál és csomagot küld a Chips Brigádba a verseny időtartama alatt.


   

 8. 2015 márciusáig minden hónapban kisorsolnak egy-egy sportszert a csomagot beküldő iskolák között. Az aktuális havi díj kisorsolása után teszik közzé a következő hónapban megnyerhető havi díjat.

 9. Az első tíz iskola, amely összességében tíz kilogrammnyi sóssnack-csomagolást küld be a verseny időtartama alatt, garantált nyereményben részesül: díjuk egy-egy labdacsomag, amely öt kosárlabdát, öt röplabdát és öt focilabdát tartalmaz.

 10. A verseny ideje alatt legtöbb csomagolást gyűjtő intézményt egy 250 000 forint értékű iskolazöldítési programmal jutalmazzák.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó