Kölöknet klub

Kölöknet Klub

A Kölöknet Klub célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a szülők és tanárok, illetve  a hazai oktatási szakmai szereplői között. Hiszünk abban, hogy az információcsere által tudatosabb döntések, izgalmas kezdeményezések születhetnek. A Kölöknet Klub ennek kíván teret biztosítani, bővebben... mert az oktatás közös ügyünk, és számtalan problémájának megoldása rajtunk is múlik.

Kezdeményezésünk hosszú távú célja, hogy közös erővel elősegítsük a hazai oktatásban az olyan, a jövőben egyre fontosabb munkavállalói kompetenciák fejlesztését, mint a kreativitás, a problémamegoldás, a rugalmasság és az alkalmazkodó képesség. Mindemellett kiemelkedően fontos számunkra a toleránsabb, tevékenységre nyitott, a társadalmi rétegeket egymáshoz közelebb hozó iskolai közösségek létrehozása.

AKTUÁLIS ESEMÉNY:

Kölöknet Szülőklub

Mitől lesz a tanulás élmény?

május 30. 17:00

"A kreativitás egy olyan képesség, amely alkalmassá tesz bennünket arra, hogy megkérdőjelezzük a körülöttünk lévő dolgokat, újszerűen közelítsünk a problémákhoz, és innovatív módon oldjuk meg a feladatainkat. Ezek a képességek pedig ma már a munkaerőpiacon is elengedhetetlenek. A kreatív tanulás emellett hozzájárul ahhoz, hogy a gyerekek elképzelhessék, milyen világban szeretnének élni, és motivációt is ad ahhoz, hogy ennek elérése érdekében megfelelő lépéseket tehessenek." (Kreatív Partnerség)

Az iskola unalmas. Ma sem történt semmi. – A Kölöknet Szülőklub arra igyekszik választ adni, hogy az unatkozó, alulmotivált vagy az iskolarendszertől kifejezetten szenvedő gyermekeink számára miként tehető jó élménnyé a tanulás. Meghívott beszélgetőpartnereink két irányból közelítenek a témához: Németh Szilvia oktatáskutatót, a Kreatív Partnerség Magyarország program vezetőjét arról kérdezzük, hogy a rosszul teljesítő, hátrányos helyzetű tanulókra milyen hatással van, ha a tanárokkal művészek kezdenek el együttműködni az órákon; Dr. Gyarmathy Éva pszichológus, az MTA főmunkatársa pedig arról mesél, hogy a kreatív tevékenységek hogyan befolyásolják a kifejezetten tehetséges gyerekek teljesítményé

A beszélgetés résztvevői:


Németh Szilvia, oktatáskutató
Dr. Gyarmathy Éva, pszichológus


A beszélgetést vezeti:

Kele Fodor Ákos, a Tea Kiadó főszerkesztője

 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Kölöknet főszerkesztőjénél, Baranyay Zsófiánál, a baranyay.zsofia@koloknet.hu email címen lehet.

Az esemény támogató partnere a Tea Kiadó, melynek könyveit a regisztrálók a helyszínen 50% kedvezménnyel vásárolhatják meg.

 

 
Címkék: Kölöknet klub

KORÁBBI ESEMÉNYEK VIDEÓI:


Kölöknet Klub: A tanulás szabadsága – iskola változatok

   

Kölöknet Klub - Hogyan válasszunk iskolát? - 2017 március 30.

   

Értjük egymást? - Konferencia a szülők és pedagógusok közötti párbeszédről

   
         

Változások és kihívások a szakképzésben kutatási adatok tükrében. - Lannert Judit

 

Válságtünetek és kitörési lehetőségek – szakiskolai kihívások és jó gyakorlatok - Földes Petra

   
     

 

KORÁBBI ESEMÉNYEK ÖSSZEFOGLALÓI:


XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó