Különleges helyzetekFelvételiKözépiskola

Csak március 19-20-án!

A jelentkezési sorrend módosítása

Március 13-án véget ért a középiskolák felvételi időszaka, és március 17-től kötelezően hozzáférhető az ideiglenes felvételi rangsor a középiskolákban. Ennek fényében most, március 19-20-án lehet módosítani a jelentkezési sorrenden.

A kiválasztott iskolák és tagozatok sorrendjét már a jelentkezés során, a február 20-ig leadott tanulói adatlapon rögzítették. Az itt megjelölt jelentkezési sorrenden lehet most változtatni, ha a felvételi eredmények, illetve a különböző iskolák felvételi vizsgái során szerzett tapasztalatok alapján úgy gondolják, hogy ma már másképp döntenének.

A Módosító Tanulói Adatlap

A Módosító Tanulói Adatlap – ami a Közoktatási információs Iroda oldaláról letölthető – megszólalásig hasonlít a Tanulói adatlaphoz, de egy nagy M jelöli rajta, hogy módosításról van szó. Ezt a lapot március 19-20-án kell az általános iskolában leadni. Természetesen, ha az eredetileg, február 20-án leadott sorrend megfelel, erre a módosításra nincs szükség.

A módosító adatlapon csak azok az iskolák szerepelnek, melyek az eredeti adatlapon is rajta voltak, hiszen csak ezekbe az iskolákba nyújtott be a tanuló jelentkezési lapokat. Arra viszont van (elvi) lehetőség, hogy az érintett iskolával egyeztetve, a módosító adatlapon új tagozatkódokat is feltüntessünk. Az eredeti lapon szereplő iskolák közül elhagyni nem szabad; annyit tehetünk, hogy a kevésbé rokonszenves intézményeket hátra soroljuk a módosító adatlapon.

Az eljárás további menete

:

Fontos dátumok

Itt összegyűjtöttük a felvételi eljárás fontos dátumait. Az információkat a menüsor alatti Tanév rendje naptárunkban interaktív formában is megtalálják. Érdemes kipróbálni!

A most megjelenő iskolai rangsorokon kevéssé látszik, hogy végül hová fogják felvenni gyermekünket, hiszen ez azon is múlik, hogy a listán előtte szereplőket felveszik-e esetleg másik intézménybe. A végleges eredményeket az összes iskola felvételi rangsorai alapján állapítják meg. Ez az eljárás április 20-ig tart. Az iskolák április 27-ig értesítik a szülőket. Az eljárás során esetlegesen felmerülő anomáliákkal kapcsolatban jogorvoslatra csak ezt követően kerülhet sor.

A középfokú iskolák jövő tanévre szóló beíratkozására június 22-24-én, az intézmény által meghirdetett időpontban kerül sor.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó