Különleges helyzetek

Pályaválasztási börze a Budapesti Művelődési Központban

Budapesten közel 300 középiskola várja a diákok jelentkezését a következő tanítási évre. A hatalmas kínálatból kiválasztani a megfelelőt nem kis feladat. A nyolcadik osztályosok és szüleik döntését segíti a november 6-i rendezvény, ahol egyszerre 40 iskola képzési kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók.

A kiállító iskolák között találunk szakiskolákat, szakközépiskolákat, gimnáziumokat is. A kínálat meglehetősen színes: a két tanítási nyelvű oktatás mellett jelen lesznek vállalkozói, humán, műszaki, közgazdasági, idegenforgalmi, informatikai, vendéglátóipari, kertészeti, kereskedelmi, környezetvédelmi, művészeti szakmai képzést nyújtó intézmények is.

Az idén az iskola-bemutató előadások mellett színpadi programokat is hoznak az iskolák, így nem csak az oktatási intézmény szellemiségét, hanem az adott intézményekben tanuló diákok produkcióit is láthatják az érdeklődők.

A Pályaválasztási börzén jelen lesznek Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet pályaorientációs tanácsadói, akik különböző tesztekkel és tanácsadással segítik a fiatalok sikeres pályaválasztását.

Szintén bemutatja szolgáltatásait az Új Nemzedék Kontaktpont Iroda.

A rendezvényre minden olyan általános iskolás tanulót várnak, aki még nem döntötte el, hol kíván tovább tanulni, és várjuk a szülőket is, hogy minél több és hiteles információ birtokában tudják támogatni gyermeküket ebben a fontos döntésben. Szívesen látják az általános iskolák pályaválasztásért felelős pedagógusait, a felsős osztályfőnököket, hiszen ők azok, akik az iskolákban segíthetik a fiatalokat a megfelelő döntés meghozatalában.

A börzéről további információkat olvashatnak a bmknet.hu honlapon és a Facebookon.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó