Karantén tippek

Gyerektanulás - 2020. április 27. - Néptánc-gyakorlás, ugróiskolával

Néptánc-gyakorlás, ugróiskolával. Az elmúlt időszakban kevesebb szó esett az ún. művészeti tárgyak tanulásáról, annak tanulás támogatásáról. Most ezt szeretnénk pótolni egy néptánc-tanulást segítő, otthoni környezetben is könnyen kivitelezhető megoldás bemutatásával. 

A néptánc-oktatásnak is egyik fontos eszköze az ugróiskola, ugyanis remekül lehet gyakorolni vele az ugrások különböző formáit: páros lábról páros lábra ugrás, páros lábról egy lábra ugrás, egy lábról páros lábra ugrás, egyik lábról másikra ugrás. Ráadásul nemcsak szabadtéren, de szobában, benti környezetben is működő, számos izgalmas változata van. A Pompásnapok - nevelés játékkal és mesékkel oldalon különféle ugróiskolákkal találkozhatunk. Egészen eljuthatunk odáig, hogy komolyabb szabályrendszerű ugróiskolát rajzolunk színekkel, formákkal, utasításokkal. Érdemes saját családi változatokat kitalálni együtt a gyerekekkel, s közösen meghatározni, hogy mi legyen a feladat az egyes részekben. Garantáltan szeretni fogják! A játék fejleszti a finom- és nagymozgásokat, a kreativitást és téri érzékelést is.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó