Karantén tippek

Szabadidő gyerekkel - 2020. március 28. - Megtartjuk a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese bemutatóját! A mozifilmet hamarosan láthatja a közönség!

Sok kisgyermek várja már türelmetlenül a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák mozifilm megjelenését. Amint lehetőség lesz rá, a filmet a mozikban is láthatják a nézők, a filmszínházak újra nyitásáig azonban a film digitálisan lesz elérhető. A csigafiú és a katicalány legújabb történeteit egy mozijegy áráért otthoni mozizással nézhetik meg kiváló minőségben a családok április 2-tól a Magyar Telekom és hamarosan a Vodafone tVOD programkínálatából.

Bartos Erika Bogyó és Babóca meséi több mint 15 éve töretlen népszerűségnek örvendenek a legkisebb korosztály körében. A csigafiú és a katicalány történeteit 2010 óta három alkalommal már a filmvásznon is láthatták a gyerekek a KEDD Stúdió jóvoltából. A sorozat mindhárom filmje bemutatásának évében a három legnézettebb magyar film egyike volt, és sok kisgyermek számára jelentette a legelső moziélményt. A legutóbbi bemutató óta eltelt több mint 5 évben a legkisebbek új generációi is megszerették a Bogyó és Babóca történeteket.

Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese címmel nemrég készült el az elmúlt évtized legsikeresebb magyar gyerekfilm-sorozatának negyedik része. Az új produkció iránt már most nagy az érdeklődés. A filmhez kapcsolódó rajzpályázatra, amelyet Bartos Erika szerző közreműködésével írt ki február elején a filmet gyártó és forgalmazó KEDD Stúdió, 175 településről közel 3500 gyermektől érkeztek rajzok az óvodák közvetítésével. A gyerekek számtalan kedves meglepetésajándékot kaptak Bartos Erikától. A győztes óvoda pedig – egyebek mellett – Bartos Erika kézzel készített léghajóját kapja meg ajándékba.

A rajzpályázaton résztvevő kis alkotók mellett is számtalan kisgyermek várja már, hogy a mozivásznon láthassa az új Bogyó és Babóca-filmet. Amint újból kinyitnak a filmszínházak, a Tündérkártyák-at a mozikban is láthatják kicsik és nagyok. Jó hír a sorozat rajongói és sok kisgyermekes család számára, hogy a mozi bemutatóig a Magyar Telekom és a Vodafone tVOD programkínálatából is elérhetővé válik a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák rajzfilm. Április 2-tól így egyetlen mozijegy áráért biztonságos otthoni környezetben tudja sok család megnézni a csigafiú és a katicalány 13 + 1 új történetét.

TÜNDÉRKÁRTYÁK

Az előző három részhez hasonlóan a Bogyó és Babóca 4. ‒ Tündérkártyák című rajzfilm elsősorban a 2-6 éves gyerekeket szólítja meg. A Pro Familiis, Aranykönyv és Janikovszky Éva-díjas író, Bartos Erika bájos karakterei játékosan, különböző kalandokon keresztül fedezik fel az őket körülvevő világot. A 13+1 egymás után fűzött epizódból a gyerekek megtudhatják többek között, kinek gyűjtötte a tengerparton a legszebb kagylókat Ugri és Szellő, hogyan jut el egyedül a tücsök koncertjére a Holdbogár, aki nem tud járni, vagy hogy mi sül ki abból, ha a kicsiknek és nagyoknak együtt kell fociznia. A Bogyó rajza című történet arra világít rá, hogy amit valaki csúnyának tart, azt más szépnek láthatja, hogy néha az elrontott, ügyetlen dolgokból születnek a legszebb alkotások, míg a Buborék és a Tündérkártya epizódok az óvodások közti konfliktusok feloldására mutat példát. 

AZ ALKOTÓK A FILMRŐL

A Bogyó és Babóca negyedik részének bemutatása kapcsán Bartos Erika elmondta, hogy a kisgyerekek csak akkor zárják szívükbe a mesét, ha értik és érzik, hogy hozzájuk szól. „Ma a Bogyó és Babóca sorozat már egy tág univerzumot alkot, de számomra ugyanazt a kedves világot jelenti, mint a kezdetekben. A mesekönyves pálya mozgatórugója az ihlet, az egyedi ötlet, a gyereklélekre nyitott rezonancia, az óvodás korosztállyal való összhang, szimbiózis, ami belülről fakad, nem lehet máshonnan meríteni, vagy iskolapadból tanulni. Rendszeresen tartok meseprogramot az ország megannyi településén és határon túli magyar vidékeken, mindegyik találkozás ugyanolyan szép. A gyerekek a szívükkel látnak, számomra az ő szeretetük jelenti az igazi elismerést.

Az új szereplő, Holdbogár megjelenésével az animációs film forgatókönyvét is jegyző Bartos Erika a fogyatékossággal élőkre is ráirányítja a fiatal nézők figyelmét ‒ ami fontos üzenete az új filmnek. „Szívet melengető, ahogyan Holdbogár figurájával a fogyatékosság témája megjelenik a mesében: természetesen, kedvesen, segítségadásra, összefogásra sarkalva. Ennél szebben talán nem is lehet a megismerés, az elfogadás fontosságát közvetíteni a legfogékonyabb korosztály számára!” – hangsúlyozza a legkisebbek érzékenyítésének jelentőségét Koós-Lukács Tímea, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) kommunikációs igazgatója.

A mesélőnek és közel félszáz szereplőnek a hangját továbbra is Pogány Judit, Kossuth- és Jászai Mari-díjas kiváló színművész kölcsönzi, felelevenítve a magyar szinkron-színészet legnemesebb hagyományait. A sorozat hangzásvilágát és zenéit a Kifli Zenekar alkotta.

A könyvek filmes adaptációjáról Bartos Erika elmondta, hogy „a film számos apró részlettel gazdagította a meséket, a mozgások karakteresebbé tették a figurákat, Pogány Judit hangja életre keltette a mesehősöket, miközben a történetek és a rajzi világ mit sem vesztett a könyvben megszokott stílusból.” A Kedd Stúdió kapcsán az írónő megjegyezte: „Szerencsés vagyok, több mint egy évtizede dolgozunk együtt összhangban, egymást inspirálva. Jobb filmes partnert el sem tudnék képzelni.”

A rajzfilm rendezője, Antonin Krizsanics az előző évadokhoz hasonló figyelemmel és odaadással dolgozott azon, hogy az egyedi mozdulatokkal, mozgásformákkal életre keltett szereplők épp olyan szerethetők legyenek, mint a könyvekből megismert, kézzel megrajzolt karakterek. A film másik rendezője és egyben producere az Oscar-díjra jelölt M. Tóth Géza hangsúlyozta: „A negyedik Bogyó és Babóca sorozat és mozifilm ugyanazzal a nagy szakmai és emberi gondossággal készült, mint a korábbi epizódok. Azzal a felelősség-érzéssel és alapossággal, amellyel csakis a legkisebbek számára készít ajándékot az ember.”

A Bogyó és Babóca korábbi részei számos hazai és nemzetközi elismerésben részesültek az elmúlt évek során: 2011-ben a legjobb rajzfilmnek választották a Jiangyini Nemzetközi Gyerekfilm-fesztiválon, 2013-ban pedig az olaszországi Premio Cartoon Kids díjat és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál közönségdíját is elnyerte. 2017-ben a Bogyó és Babóca rajzfilm megkapta a zsűri különdíját Hszianban, a 6. Nemzetközi Animációs Fesztiválon.

TÜNDÉRKÁRTYÁK RAJZPÁLYÁZAT ‒ A film bemutatása alkalmából a KEDD Stúdió Bartos Erika közreműködésével országos rajzpályázatot hirdetett meg óvodák részére.

A rajzokat itt tudják megnézni: https://www.facebook.com/pg/kedd.net/photos/?tab=albums&ref=page_internal 

 

Interjú Bartos Erikával a Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák kapcsán: https://www.manoprogram.hu/86-interview/2526-interju-bartos-erikaval-a-bogyo-es-baboca-4-tunderkartyak-cimu-mozifilm-bemutatoja-alkalmabol?fbclid=IwAR2K6gzkmizX6A-ccuyZtHuSBjTqBaJuu70jDpJzAVBYwFaJ2eR5ajvwLkY

 

A Bogyó és Babóca 4. – Tündérkártyák – 13 + 1 új mese című film április 2-tól a Magyar Telekom és a Vodafone tVOD programkínálatában látható. A film korhatár nélkül megtekinthető. 

 

Bogyó és Babóca 4.

Tündérkártyák ‒ 13 + 1 új mese
Gyártó és forgalmazó: KEDD Stúdió
A film hossza: 72 perc
Bemutató: 2020. április 2.

 

Rendezte: Antonin Krizsanics, M. Tóth Géza
Írta és rajzolta: Bartos Erika
Mesélő: Pogány Judit
Zene: Kifli Zenekar
Főcímdal: Alma Együttes
Producer: M. Tóth Géza

Trailer: https://vimeo.com/401291773

 
Címkék: napi tippek

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó