Szülő- és gyereknevelés

A hét közösségi tere a papír-írószer bolt – avagy flow élmény a füzetek között

Becsengetnek! Sokak már most utálják, hogy vége van a nyárnak, én is, de ha nincs mit tenni, akkor inkább fogjuk fel jókedvvel, hogy indul a suli. Hogyan hangolhatjuk rá magunkat és a gyerkőcünket is az iskolakezdésre? A recept nem más, mint együtt töltött felkészülő idő, egy kis vicceskedés a bevásárló áruházak gurulós kocsijában, egy-két szagos vagy épp gyurma radír megtapizása, egy jó fagyi a bevásárlás után és egy pacsi!

Mindenkinek könnyebb, ha mosolyogva állunk neki a sulik által kiadott csíkos-kockás, nagy és kisméretű füzet beszerzésének! Ne duzzogjunk, senki nem kötelez minket arra, hogy egy kisebb vagyont a boltban hagyjunk, lehet a barát, a nagyobb testvér hátizsákját örökölni, egy olcsóbb fehér inget venni. Nem az árverseny és a Star Wars kontra focicsapat márkák harca kellene hogy legyen. Határozzunk meg a költségkeretet, amiből gazdálkodunk, és igen a gyerekkel együtt, ezt hívhatjuk pénzügyi tudatosságnak is, de egyszerűbben a való életre való felkészülés, osztás, szorzás, lemondás és persze jutalom is legyen benne.

20170829_141447.jpg
1.       Szánjunk időt és figyelmet a gyerekekre, mert ha együtt választjuk ki, nagyobb öröm lesz, mintha anyu-apu gondosan becsomagolva adja át a sulis kellékeket!
 
2.       Nem kell a legdrágábbat, legcsillogósabbat megvenni, nem ettől fog jól vagy jobban menni a tanulás.
 
A cikk további folytatása: felelosszulokiskolaja.hu

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó