Szülő- és gyereknevelés

Játsszunk hercegnőset! - a szerepjátékok magabiztosságra nevelnek

Ha a te lánykád is egy kíváncsi, kreatív, nagy álmodozó, akkor biztosan imád hercegnőset játszani. Persze mindig ő az a törékeny virágszál, akit meg kell menteni a sárkány karmai közül, aki előtt meghajolnak az udvaroncok, akit körbeugrálnak az udvarhölgyek. De jól van ez így? Nem kellene néha szerepet cserélnünk? (x)

Talán nem árt.

Persze szülőként a mi feladatunk a kreatív gondolkodás ösztönzése, úgyhogy bátran javasoljuk mi a közös játékot, a gyerkőc nagyon gyorsan átveszi majd az irányítást: hadd adjon ő nekünk szerepet, hagyjuk, hogy irányítson. Az ilyen közös játék kitűnő lehetőség bekukkantani gyermekünk világába, megismerni, hogy milyen problémák, kérdések foglalkoztatják. A játék célja a szórakozás öröme, nem a másik legyőzése. Az együtt töltött idő pedig felbecsülhetetlen. (x)

A Disney mesék világába kalauzol el a Doorables játékszett:

Miért fontos a szerepjáték?

– mert a valós élethelyzetek jobb megértését segíti azáltal, hogy nincsenek nézők, és a közösséget maguk a szereplők alkotják;

– mert társas játék, tapasztalaton alapuló tanulás: a közös játék közben együtt élünk át helyzeteket, egymástól tanulva értelmezzük azokat;    

– bátorságot ad az önálló gondolkodáshoz, az alkotáshoz, az önkifejezéshez;

–  segít összpontosítani;

– játék közben könnyebben megérthető tetteink negatív és pozitív következménye;

– fejleszti az empátiát: a mások helyzetébe való beleélés képességét. Segít a gyerekeknek megérteni, mások milyen problémákkal küszködnek, és azok hogyan oldhatók meg.

A Disney mesék világába kalauzol el a Doorables játékszett:

Eszközök profiktól – kipróbáltuk!

A Disney mesék világába kalauzol el a Doorables játékszett: amelyben csillogó, glitteres szemű figurák bújnak el Disney-mesék díszletei között. Játszhatunk Aranyhaj tornyában, a Jégvarázs palotában, vagy az Alice csodaországban mese különleges helyszínein.

Hannát arra kértük, hogy próbálja ki velünk a játékot. Hanna 8 éves, jó tanuló, minden kreatív és felfedezhető dologra nyitott, főleg, ha az valami kihívást is tartogat számára. Felfedező típus, minden érdekli, ami megmozgatja az agyát, és új dolgokkal fejlesztheti tudását.

Ahogy kezébe kapta a játékot, nagy rajongással forgatta és nézegette. A kicsomagolás hosszú perceket vett el a türelmetlen gyermek idejéből, ami talán még jobban fokozta a kíváncsiságát. Az összerakás gyorsan ment: minden egyértelmű volt számára, hogy mit és hova kell majd tennie. A lelkesedése egy óránál is tovább tartott, játék közben kis történeteket talált ki. Később átvariálta az építőelemeket, így újabb és újabb bonyodalmak érték a szereplőit.

Felnőtt szemmel a játék elemei szépen és részletesen kidolgozottak, könnyen és egyszerűen használhatóak és könnyen összerakhatóak. Talán nem meglepő, hogy Hanna magától rákeresett a neten a termékre és nagy lelkesedéssel mutatta, hogy vannak hozzá egyéb kiegészítő elemek is. Természetes ennek megvásárlására buzdított is bennünket, célozgatva arra, milyen közel is van a  névnapja!

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó