Szülő- és gyereknevelés

Mitől rettegnek a szülők iskolakezdéskor?

Háromból egy amerikai szülő retteg attól, hogy gyerekét iskolatársai az interneten fogják zaklatni, esetleg az iskolában csúfolják. A nem megfelelő étkezés, a drogok és a közúti balestek szintén a fő aggodalmak között szerepelnek.

Mitől rettegnek a szülők iskolakezdéskor?

Egy friss kutatásban több mint 1500 szülő vett részt, akiknek 18 éven aluli gyerekük volt, és mint kiderült, harmaduk legjobban a zaklatástól tart, ami hatással lehet csemetéjük mentális egészségére. A szakemberek éppen ezért felhívják a figyelmet arra, hogy érdemes odafigyelni a szorongás és a depresszió legkorábbi jeleire.

„A szülők lassan kezdik felismerni, hogy a kortárs zaklatás, különösen annak internetes formája az egyik fő ok a gyerekek és a kamaszok mentális problémáinak” – mondja a kutatást vezető Dr. Gary Freed gyermekorvos professzor.

Ha ezt a problémát félretesszük, rengetegen tartanak az ülő életmód káros hatásaitól, a nem megfelelő étrendtől, a drogfogyasztástól és a közúti balesetektől. Megjelenik továbbá az internetbiztonság kérdése is, sok szülő tart attól, hogy nem megfelelő tartalmak kerülnek a gyerekek kezébe.

Egyértelmű, hogy a szülői aggodalmak etnikai háttértől is függenek: erőszakos bűncselekményektől leginkább a fekete szülők tartanak.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó