Ajánló

Iskolába készülünk – szülői szempontok, alternatív és hagyományos pedagógia

Az nyilvánvaló, hogy minden felelős szülő a legjobbat szeretné gyerekének, pláne az iskolaválasztás kérdésében. Vajon milyen szempontokat érdemes átgondolni, kinek – gyereknek és családnak – mi a legjobb? Vágyak, elképzelések... »

Todó kitálal a suliról - nem csak alsósoknak

Todó (Tóth Tódor) ezúttal is kíméletlenül - időnként szívszorítóan - őszintén mesél az őt körülvevő emberekről, dolgokról... »

Vig Balázs: TODÓ KITÁLAL AZ OVIRÓL - NEM CSAK ÓVODÁSOKNAK

Tóth Tódor óvodás fiú, aki sosem fél kimondani, amit gondol. Kedvesen, humorosan, máskor fájdalmasan őszintén beszél mindennapjairól, az őt körülvevő világról és az emberekről. »

Karc - kritikaíró pályázat

A Müpa a 2019/2020-as évadban negyedik alkalommal hirdeti meg a Karc kritikaíró pályázatot, hogy lehetőséget nyújtson azoknak a tehetséges fiataloknak, akik szeretnék megmérettetni magukat a kritika műfajában. A pályázat... »

10 éves a Kerekítő

A Kerekítő baba-mama foglalkozáshálózat és mondókás könyvcsalád idén tíz éve része a kisgyermekes családok életének. Támogatja a szülőket, hogy újra felfedezzék a nagyszüleik játékait, dalait, ezzel az ölbeli játékok részévé... »

Családi program: a 14. KAFF legjobb alkotásai az Urániában

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál idén ősszel is megrendezi Budapesten a KAFF-napot, szeptember 21-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az egész napos rendezvényen a fesztivál díjazott alkotásaival is találkozhat a közönség. »

Vojtina Bábszínház - kiállítás megnyitó és bemutató

2019. szeptember 12-én 15.00 órakor nyitja meg a Vojtina Bábszínház az Égrejárók című kiállítását, és szeptember 15-én   (vasárnap) 10.00 órától láthatja először a közönség A Csizmadia, a Szélkirály és a Nyúlpásztor esete... »

MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT - 2019. OKTÓBER

Októberben is színes programokkal vár minden korosztályt és érdeklődőt a MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT!       »

Hagyományaink vendégségben 2019

Szeptember elején ismét a tájházaké a Skanzen! Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező vidéki tájházakat látjuk vendégül, hogy ők is vendégül láthassák a látogatókat szeptember első szombatján a Szabadtéri Néprajzi... »

Magyarországon először óriás felfújható akadálypálya - CRAZY5K Sprint a családnak!

A CRAZY5K idén bevezette új versenyszámát, a CRAZY5K Sprintet, amely egy 200 méter hosszú egybefüggő, felfújható akadálypályából és két kilóméter futásból áll, így a rövid távok szerelmesei sem maradnak ki a felejthetetlen... »

Idesüss a Figurásra!

2019. augusztus 25-én (vasárnap), 10.00 – 13.30 óráig a Nagytemplom mögötti Emlékkertben kezdetét veszi a Vojtina Bábszínház 2019/2020-as évada! »

Molnár Krisztina Rita, Lackfi János: Titkos versműhely

Rendkívül izgalmas és szórakoztató könyv azoknak, aki szeretnek verset írni, akik szeretnének verset írni és azoknak is, akik nem szeretnek, nem is szeretnének, de mégis érdekli őket, hogyan is működik ez a mesterség. Bátorít,... »

Kismamák és kisgyermekes anyukák visszatérésének ösztönzése és segítése a munkaerőpiacra

Ősszel folytatódik a Design Terminal programja, amelyben innovatív vállalkozások fejleszthetik terméküket, szolgáltatásukat. A következő  szemeszterre augusztus 4-ig pályázhatnak a startup csapatok. »

Deliága Éva–Lovász Hajnalka: Mit kezdjünk a szorongással? – Pszichológiai útmutató + félelemoldó mesék

A nagy sikerű Mit kezdjünk az akaratossággal? című könyv folytatásában a pszichológus-pedagógus szerzőpáros a gyermekkorban jelentkező félelmek és szorongások enyhítéséhez nyújt segítséget. A könyvről Deliága Éva... »

Anne Frank House: Ki volt Anne Frank?

Idén, 2019-ben töltené be 90. életévét Anne Frank, akinek naplóját mindannyian jól ismerjük.  »

Közösségépítő sport- és élménytábor a Római-parton

Az első napon kicsit korábban érkeztem a gyerekemért, így végighallgattam, amit a parton a kormányosoknak mondtál (Indiánnak, a túravezetőnek – a szerk.). Kissé meg is illetődtem. Tisztességesen bánni a gyerekekkel és erre... »