ÉletmódSzabadidőJáték

Traff Park

Virtuális közlekedési játszótér

Megnyílt az első virtuális közlekedési játszótér az interneten. A Traff Park nem más, mint egy biztonságos közlekedést oktató, interaktív mesejáték. A kedves és tanulságos történeteken túl olyan készségfejlesztő játékokat tartalmaz, melyekkel a gyerekek aktívan gyakorolhatják a közlekedési helyzeteket. A fejlesztők célja, hogy a virtuális játszótéren gyakorló gyerekek biztonságban legyenek a valódi utakon.

Több mint KRESZ tanfolyam

Magyarországon az autók száma megsokszorozódott, a közlekedési balesetekben elhunytak száma egyharmadával meghaladja az EU átlagát. Sok múlik tehát a biztonságos közlekedésre nevelésen, mégis a legutóbbi ezt célzó, elektronikus médiában elérhető animációs filmsorozat, a „STOP! Közlekedj okosan!”, harmincegy éve, 1978-ban készült. A Traff Park arra vállalkozik, hogy ennek nyomdokaiba lépjen, a kor követelményeinek megfelelően, internetes mesejáték formájában. A honlapot a még olvasni nem tudó gyerekek is kezelni tudják, nekik Menszátor Magdolna narrációja és az animáció segít ebben.

Költözz Traff City-be!

A mesék Traff Cityben játszódnak, főszereplői a kis traffok, Lambo, Zsiga, Mimi és a többiek. Ők első ránézésre olyanok, mint az autók, de szemük, szájuk, hajuk van, és mindegyikük önálló személyiség. Történeteik animációs filmeken elevenednek meg, s velük együtt lehet elsajátítani a közlekedés alapvető szabályait Traffy papától, aki Faragó András színművész hangján szólal meg. A honlapot felkereső gyerekek saját kis traffot építhetnek, és a játékos feladatok sikeres teljesítésével – azaz a biztonságos közlekedés gyakorlásával – trófeákat gyűjthetnek.

Az alkotók

A Traff Park a népszerű internetes műveltségi játék, a Honfoglaló megalkotója, Bihari Attila nevéhez fűződik. A kis traffok történeteit Bihariné Kun Erika írja, és Balogh Krisztián rajzolja. A zenét Gryllus Dániel és Radványi Balázs szerezte.

A folyamatosan bővülő mese- és játékgyűjtemény célja, hogy az alapvető közlekedési ismeretek minél több kisgyerekhez és gyermekes szülőhöz juthassanak el, ezért Lambo, az egyik kis traff, a www.egyszervolt.hu kezdőoldalán, az Egyszervolt Réten is leparkolt.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó