Hírek

Középiskolás diákok jelentkezését várja az MCC

Felvételt hirdet a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programja februárban induló kurzusaira, a diákok január 24-éig jelentkezhetnek az iskola mellett végezhető, e-learningen alapuló ingyenes képzésre.

A képzés tudományos igényű tanulmányokat és videoelőadásokat tartalmazó, túlnyomórészt nyolchetes e-learning kurzusokból, valamint havonta egy személyes találkozóból áll. A tanulók érdeklődési körének megfelelően a meglévő elméleti kurzusokat (modern kori történelem, nemzetközi kapcsolatok, társadalmi tanulmányok, közgazdaságtan) újakkal egészítették ki, így februártól a pszichológia, a jog, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészségkurzus is felkerül a választható témák közé. A program az év közbeni képzéseken túl táborokat is kínál a diákok számára, ami további lehetőség a közösségépítésre és a tudásuk elmélyítésére.

A Mathias Corvinus Collegium a fenti programhoz kapcsolódva január 23-án pályaorientációs nyílt napot tart, amelynek keretében a középiskolások korábbi MCC-s diákok beszámolóit, tapasztalatait hallgathatják meg a továbbtanuláshoz kapcsolódva.

A tehetséges diákokat felkaroló Mathias Corvinus Collegium 2002-ben indította útjára középiskolásoknak szóló programját, abban országszerte mintegy hétszáz tanuló vesz részt, számukat idén tovább szeretnék növelni. A programról, a jelentkezés pontos menetéről és a pályaorientációs napról az érdeklődők az intézmény honlapján olvashatnak (www.mcc.hu).

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás