AjánlóProgram

Ma kezdődik a Holdújév Fesztivál a Millenárison

Ma kezdődik a Holdújév Fesztivál a Millenárison, ahol távol-keleti és magyar művészek, artisták, zenészek és sportolók együtt köszöntik a kígyó évét, és mutatják be Kína színes kultúráját az érdeklődőknek.

A szervezők minden korosztály számára színes programokkal készülnek: a zenei sokszínűség jegyében a nagyszínpadon fellépnek Ágoston Béla zenei formációi, az előadóteremben pedig sinológusok és Távol-Kelet-szakértők váltják egymást, akiktől magyar és kínai kultuszokról, hagyományos gyógyászatról, ázsiai kajakos kalandokról is hallhatnak az érdeklődők.

Csang Vej mester a kalligráfia művészetének világába vezeti be a látogatókat, a gyerekek meséket, mondókákat tanulhatnak, szakértők bemutatják a kínai teakultúrát és a Távol-Kelet különleges ízvilágát is - közölték a szervezők.

A programban szerepelnek fotó- és népművészeti kiállítások, interaktív kulturális programok és a tradicionális kínai orvoslás bemutatása is. A vállalkozó kedvűek összemérhetik tudásukat Pocsai Rita kétszeres és Mérő Csaba tízszeres magyar góbajnokokkal, a pingpongasztaloknál pedig Vej Csin-csiu mester, valamint Varga Zoltán Európa-bajnok asztaliteniszező várja a kihívókat.

Bemutatkoznak a kínai kultúrával és nyelvoktatással foglalkozó szervezetek és oktatási intézmények, és könyvbemutatókkal is készülnek a szervezők. A fesztivál csúcspontjaként különleges színpadi produkcióval lép fel a helyszínen a Kuang Hszi Akrobatikus Társulat.

A részletes program a www.facebook.com/holdujev oldalon olvasható.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Nem születtél anyának! - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó
Nem születtél anyának! - Teakiadó